Educació

El Consell de Joves de Gandia desenvolupa un programa contra l'absentisme escolar

S'ha presentat el «Programa experimental de prevenció de l'absentisme i l'abandó escolar Integra» que el Consell dels Joves de Gandia durà a terme al IES Maria Enríquez amb la intenció d'ajudar a motivar als alumnes en risc d'exclusió.

Amb un alumnat de 13 joves d'una edat compresa d'entre 14 i 16 anys, el Consell dels Joves de Gandia durà a terme un seguit de tallers de fotografia, teatre, tècniques esportives, integració social, primers auxilis, estalvi energètic, eixides, etc., que realitzaran monitors amb la col·laboració de Creu Roja, per l'alumnat d'aquest programa.

L'absentisme escolar es presenta com un problema en l'aparició del qual incideixen factors educatius i, fonamentalment, socials, i la solució necessita de l'adopció de diverses mesures, tant de tipus educatiu com, essencialment, de caràcter social. Es tracta, a més, d'un problema que, si no es resol a temps, pot donar com a resultat el fracàs i l'abandó escolar i, a mitjà i llarg termini, produeix un elevat risc d'exclusió social. Per aquest motiu el programa té l'objectiu principal d'integració escolar i social de l'alumnat, amb una metodologia distinta a l'emprada als grups ordinaris, i així aconseguir que s'integren en uns estudis adequats per adquirir competència per al món laboral.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.