Educació

Torrent inaugura el Campus de la Universitat Catòlica

Els nacionalistes han anunciat que no assistiran a aquest acte per considerar falta d'ètica política la cessió del sòl urbà

A les onze del matí del dimecres 30 de novembre, està prevista la inauguració oficial del Campus d ela Universitat Catòlica, radicada en aquesta localitat de la comarca de l'Horta, gràcies a un acord de cessió de sòl urbà per part dela municipalitat sustentada per la majoria absoluta del Partit Popular.

L'arquebisbe de València, Carlos Osoro té prevista aquesta inauguració i benedicció, d'un campus que ha estat batejat amb el nom “Campus d ela Immaculada d ela Universitat Catòlica” i que ha suposat una inversió de 14 milions d'euros per poder acollir a dos milers d'alumnes que ja treballen a les aules, malgrat no estar completes definitivament les obres de construcció.

La facultat instal·lada en aquests terrenys de propietat municipal, acull alumnat del grau d'Activitat Física i Esport i és per això que a més d'aquestes instal·lacions construïdes, també s'aprofitaran les de la Ciutat de l'esport, situades a pocs metres de la nova facultat de la Universitat Catòlica.

L'edifici, de línies modernes i funcionals, ha estat bastit en un temps rècord de huit mesos i, encara que a hores d'ara continuen algunes obres menors, l'alumnat es va incorporar durant el passat mes d'octubre, un any després d'haver estat dipositada la seua primera pedra.

Raons ètiques per no anar-hi

Pere Rossell

Compromís desitja a la Universitat Catòlica de Torrent, que tinguen una bona singladura amb les seues noves instal·lacions, però ha incidit que els diners públics han de servir per a finançar, en primer lloc, les necessitats públiques. El grup municipal de Compromís per Torrent ha anunciat per tant que no acudirà a la inauguració de la Universitat Catòlica, prevista pel dia 30 de novembre.

El portaveu de Compromís ha manifestat que no és ètic que mentres els alumnes del Col·legi número 10 porten anys esperant una solució als problemes derivats dels barracons, el PP de Torrent regala terrenys públics a una institució privada, en este cas la Universitat Catòlica “San Vicente Mártir”. Beguer finalment ha explicat que la cessió de terrenys a la Catòlica suposa una despesa per a les arques municipals, atés que s'ha hagut de traslladar la ubicació de la Brigada d'Obres a una nau privada, que li costa a l'Ajuntament 40.000€ anuals de lloguer.

Però a més d'això, mentre ha estat bastida la nova facultat en un temps rècord de huit mesos, continua sense fer-se els fonaments de l'escoleta número 10, una reivindicació històrica de la localitat, que malgrat haver transcorregut tres anys des del seu anunci de començament, encara ara, no s'han vist les màquines excavadores. Tampoc no es disposen locals dignes per a l'escola d'Adults (amb més de 1500 alumnes majors de 18 anys) ni les aules de l'Escola d'Idiomes. A tot això cal sumar la quantitat de barracons escampats pels centres públics torrentins, que palesen la manca d'atenció digna del sistema educatiu de la ciutat més gran del vessant Sud de la comarca de l'Horta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.