Educació

Paterna suspèn en educació i cultura

L'oposició política qualifica amb un suspens l'ensenyament pel tancament de delegacions de l'Escola d'Adults

La coalició política Compromís per Paterna, que ocupa unsllocs a la bancada de l'oposició d'aquest ajuntament de la comarca de l'Horta, ha qualificat amb un suspens el nivell d'ensenyament en aquesta localitat, pel tancament de l'Escola d'Adults (EPA) de Santa Rita, la Canyada i la Coma. A més a més, encara és una incògnita si els alumnes d'Infantil del CP de Lloma Llarga podran fer Primària el curs que ve allí, perquè per no haver no hi ha ni aules per a canviar de cicle.

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, explica que “justament ara que les inscripcions per a l'EPA pugen dels 10 als 30 euros, és a dir, un 300%, és quan el PP decideix llevar recursos de futur per a la població de Paterna”. Uns retalls que es sumen a la reducció en conserges,la qual cosa limita l'ús de l'EPA a les hores de treball d'aquest personal auxiliar, amb la conseqüent reducció d'horari lectiu.

Una actuació que, d'altra banda, “ferix més encara al maltret barri de la Coma on també es queden sense l'escola taller Ítaca i sense el Col·legi Major, tot encaminat a negar un futur a les persones que hi viuen”. La Coma és un barri d'acció preferent, que ja no pot patir més l'abandó dels governants del Partit Popular. L'EPA en el barri de la Coma està funcionant des de el 1988 ajudant que persones sense mitjans tinguen una educació bàsica. La solució del PP és que la gent es trasllade al centre del poble, pagant-se un transport municipal que es limita a un autobús cada hora i amb uns preus prohibitius per a persones sense recursos. Tot açò sense la garantia de tindre un lloc en l'EPA del casc urbà.

El regidor econacionalista assegura que “el PP només s'enrecorda d'aquest barri i els seus habitants quan estem en període electoral, per a llançar promeses que mai complirà”.

Però a més d'aquesta circumstància, ara s'ha sabut que la dels grups de la Mercè redueix horaris, classes i professorat. Segons les dades consultades, prop de 400 alumnes es quedaran sense oferta educativa, i el més greu és que el retall en professorat ho patiran els nivells més bàsics: classes d'alfabetització, neolectors i castellà per a estrangers, matèries que tenen molta demanda i que ara estan abocades a la seua pràctica desaparició.

L'alcalde no sap el que ha fet

Pere Rossell

Una vegada més Lorenzo Agustí vol ser l'alumne avantatjat del Partit Popular i fa experiments a Paterna, convertint-la en l'únic poble del País Valencià on està tancant-se l'EPA, a base de llevar recursos. L'exemple rau en el professorat que, d'haver al voltant d'una vintena de mestres en tot el municipi, ara es queda en una desena. La conclusió és que els serveis públics en Paterna van a la baixa per la mala gestió econòmica i política del PP. I això és tradueix en que els drets fonamentals, com l'educació, també van a la baixa.

L'alcalde no desaprofita qualsevol moment per a eixir en la foto i amagar les errades de la seua gestió. Si es pensa que eixir als mitjans signant la recepció d'obres de les aules d'Infantil en Lloma Llarga pot tapar el seu fiasco amb les aules que no existeixen de Primària, va apanyat. La fota amb la consellera de l'espoli no el farà més que perjudicar-li la seua política d'oblit i mentides.

Com es pot fer la promesa a unes famílies que enguany tenen als fills en últim curs d'Infantil en Lloma Llarga i que veuen que no hi ha aules perquè els xiquets passen al nou cicle el curs que ve? Les obres estan parades, l'alcalde es va comprometre però com no paga, la constructora no segueix.

La ciutadania exigeix saber si el consistori té terminis signats per a començar les obres de Primària i per acabar-les, que el PP reconega que no sap quan farà les aules perquè no les va a pagar. I que l'alcalde s'enfronte als pares i mares dels xiquets del CP Lloma Llarga i els diga la veritat. No es pot estar sempre amagat a l'oficina i colgat sota terra. Algun dia ha de donar la cara i explicar totes les malifetes que fa a costa de la gran mentida que comença a ser aquesta crisi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Convoquen una concentració contra la zona verda d’El Masnou

El Masnou
societat

Un documental sobre la protesta de la SAFA, tret de sortida del Blanes Talen Fest

blanes

Denuncien una agència de viatges per una presumpta estafa en la venda de bitllets d’avió

MOLLET DEL VALLÈS

Més d’un centenar de treballadors recorden la cuinera assassinada a Mas d’Enric fa mig any

El Catllar

Comencen les obres d’apedaçat del ferm entre Bàscara i Sant Miquel de Fluvià

bàscara
societat

La Cursa de la Dona recupera el recorregut inicial i passa pel cor de la ciutat

girona
educació

Niubó prioritza la lluita contra l’assetjament escolar

barcelona
societat

Arantxa Calvera, nova directora de l’Agència Catalana de Turisme

barcelona
medi ambient

Sis municipis del Baix Llobregat i el Vallès Occidental incorporen ZBE locals per bastir la metropolitana

Cerdanyola del Vallès