Educació

Vora de 150 veus clamen a Banyeres contra les retallades en educació

Els carrers cèntrics de la vila han estat testimoni de la protesta

Al voltant de 150 persones entre pares, mares, estudiants de Secundària, mestres i xiquets s'han manifestat en la vesprada de dijous pels carres cèntrics de Banyeres de Mariola en protesta contra les retallades en educació dins la convocatòria de vaga general a l'Ensenyament obligatori i que ha estat promoguda a nivell d'estat per la Confederació d'Associacions de Pares i Mares d'Alumnes (CEAPA) i el Sindicat d'Estudiants.

La manifestació va començar cap a les 17.15 hores des de les immediacions del CEIP Alfonso Iniesta fins a la Plaça de l'Ajuntament una vegada finalitzada la jornada escolar i de vaga que ha estat secundada de forma desigual pels pares i mares dels estudiants d'Educació Infantil, Primària i 1r cicle de Secundària degut a l'imperatiu legal que determina que aquestos alumnes no poden exercir el dret a vaga, pel que la decisió ha quedat en darrera instància en mans dels pares o tutors.

Quant a l'alumnat de Secundària, una primera estimació situava el seguiment de la vaga entre el 60 i el 70 % a l'IES Broseta, sent quasi del 100% als cursos de 3r i 4t d'ESO.

La comitiva de protesta l'encapçalava un grup d'alumnes d'Educació Infantil i Primària, els quals portaven pancartes amb lemes com “No sóc una despesa, sóc una inversió”, “Escola pública i de qualitat”, “Més inversió a l'escola” o “Cal mantindre les places específiques”. Una vegada aplegats a l'altura de l'Ajuntament una component de l'AMPA ha llegit un manifest que arreplega en el seu contingut diversos NO adreçats a les polítiques de restricció en inversió educativa aplicades tant pel Govern central com autonòmic i que afecten, entre altres, a la supressió d'unitats i places de professorat, a la no concessió d'ajudes econòmiques individuals i col·lectives o a la impossibilitat de desenvolupar programes específics d'ensenyament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
INFRAESTRUCTURES

Avança l’estació de l’L9 I l’L10 a la plaça Maragall

Barcelona
Informació especial

La Universitat de Girona incrementa la seva oferta acadèmica

Estat Francès

Esclaten violentes protestes a Martinica per l’augment del cost de la vida

Barcelona
Successos

Justícia convoca una reunió d’urgència arran del suïcidi d’un pres a Lledoners

Barcelona

La Taula de Mobilitat i Ús Públic de la Garrotxa reivindica el bus Rumbus

LA GARROTXA
la crònica

Les delícies de la cuina d’aprofitament

CRÒNICA

L’AENTEG trasllada la seva seu i estrena identitat corporativa

GIRONA
SOCIETAT

Trànsit preveu que 460.000 cotxes sortiran de l’àrea de Barcelona en un pont de la Mercè marcat per la pluja

BARCELONA
ciència

La UB i el VHIR s’alien per crear pell humana bioimpresa

Barcelona