Educació

Més de la meitat d'escoles públiques de Torrent afectades per les retallades

L'STEPV denuncia com resta la situació de les escoles de la localitat per al curs que ve

La modificació unilateral per part de la Conselleria de les plantilles de Primària juntament amb l'arranjament escolar per al curs 2013/2014, suposa la desaparició de 4 unitats d'Infantil i 1 de Primària, a més de la pèrdua de 13 llocs de treball (5 d'Infantil i 8 de Primària), a la localitat de Torrent.

A Torrent es passa de de 207 unitats a només 202: es perd una unitat d'Infantil al CEIP El Molí, una unitat de Primària al CEIP Lope de Vega i dues unitats (una d'Infantil i una de Primària) a les escoles Miguel Hernández, San Joan Baptista i Verge del Rosari; mentre que només se'n creen tres de Primària al CEIP Núm.10.

D'altra banda, la Conselleria ha imposat una modificació de les plantilles de Primària que suposa la desaparició de llocs de treball i la transformació d'altres, que canvien d'especialitat. Aquest canvi no respon a cap criteri pedagògic i crearà dificultats afegides als centres docents, ja que en alguns casos tindran menys professorat de plantilla (fonamentalment conseqüència de la retallada d'un mestre per centre en els que tenen entre 12 i 17 unitats), i en la immensa majoria dels casos tindran un número inferior de generalistes de primària que unitats.

En el cas de Torrent, el 60% de les escoles públiques pateix una retallada en les seues plantilles, i el nombre de professorat d'Infantil i de Primària afectat per les retallades és de 32 persones, ja que s'eliminen 10 llocs de treball de Francés, 15 de Primària, 6 de Pedagogia Terapèutica i 1 d'Infantil.

El balanç final a Torrent és la supressió de 13 llocs de treball, és a dir, 13 interins i interines que perdran el seu lloc de treball el curs que ve. Però, a més, 19 funcionaris de carrera seran suprimits i hauran de recol·locar-se en altres centres educatius, si no poden recol·locar-se en el seu centre per altres especialitats.

No és prioritat per a la Consellera

Pere Rossell

Està més que clar que l'escola pública no és una prioritat per a l'administració valenciana. Mesures com l'augment de ràtio i la retallada de plantilles són un greu atac contra la qualitat de l'ensenyament i les condicions laborals del professorat. Diguen el que diguen des de la conselleria que gestiona la veïna d'aquesta localitat, no es fa cap aposta ferma i seriosa per l'escola pública, dedicant-li tots els recursos tant humans com materials que necessita.

En lloc de dotar l'escola de tothom, Mª José Català, permet retallar cada any unitats i llocs de treball en la pública mentre, com s'ha sabut aquests darrers dies, se cedeix sòl públic a la concertada-privada. Un clar exemple el trobem a aquesta mateixa localitat de la Consellera, en què es cedirà sòl públic per construir un dels set primers col·legis privats concertats dins de la implantació dels Centres d'Iniciativa Social (CIS), mentre hi ha una escola pública formada íntegrament per barracots (el CEIP Núm.10) i d'altres amb barracots, com ara el Centre d'Educació Especial La Encarnació.

Dissortadament, els professionals de l'ensenyament, el col·lectiu de mares i pares i l'alumnat organitzat, comprova ara sí i després també, com la consellera català no s'estima l'ensenyament i no fa res per millorar la qualitat d el'ensenyament. A aquest pas, d'ací a poc, el País Valencià se situarà entre les darreres nacions d'Europa pel que fa a qualificació professional i tot això ho haurà fet possible l'actual consellera que ara diuen que va per a ministra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.