Educació

El 100% del professorat i el 90 % de l'alumnat del CEIP Alfonso Iniesta de Banyeres secunden la vaga

En altres centre educatius ha tingut una incidència menor pel que fa al professorat

La pràctica totalitat del professorat del CEIP Alfonso Iniesta de Banyeres de Mariola, el 94,80 %, ha secundat la jornada de vaga general en l'ensenyament públic convocada a nivell estatal i a la que en aquest centre educatiu se suma la protesta per la supressió de 8 places docents entre l'actual i el proper curs acadèmic.

També, quant a l'alumnat, la resposta ha estat igualment notable, ja que més del 90 % dels pares i mares han decidit no enviar hui els seus fills i filles a classe al llarg del matí, mentre que per la vesprada els serveis mínims formats per 4 mestres i el director del centre sols que han hagut d'atendre 9 alumnes.

Des de l'AMPA s'ha qualificat com de «molt significativa la resposta haguda en la comunitat educativa del CEIP Alfonso Iniesta», que d'esta manera ha tornat ha manifestar rotundament la seua negativa a l'anunci de supressions de places i contra la denominada Llei Wert, la qual figurava també com a eix de la protesta.

Junt a l'acció de no assistir a les classes, de nou cap a les 11,30 hores del matí ha hagut una nova concentració davant L'Ajuntament a la que han assistit més d'un centenar de persones que han tornat a protestar contra el que l'Administració entén que és «una reducció ínfima que no perjudica la qualitat de l'ensenyament», segons va expressar ahir el Director Territorial d'Educació José Antonio Rovira a un mitjà de comunicació local.

Segons Rovira, se suprimeixen 4 places per al curs vinent, «però se'n creen tres al recatalogar-se en una plaça de Primària-Anglés, altra de Música i una més d'Audició i Llenguatge».

La vaga ha tingut en aquesta ocasió una menor incidència en l'IES Professor Manuel Broseta, on el 43,20 % del professorat l'ha secundat, sent major el nombre d'alumnes que no ha assistit a classe, en concret, el 76 %, segons la informació facilitada per l'equip directiu.

Al col·legi Fundació Ribera i a l'Escoleta, la normalitat ha estat la nota dominant, puix en el primer cas es tracta d'un centre concertat i la vaga estava convocada sols per a l'ensenyament públic, mentre que a l'Escoleta ha primat el seu caràcter exclusivament municipal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
opinió

Un alcalde a cegues per Girona

societat

Detenen un home que es va escapar d’un cotxe patrulla dels Mossos

argelaguer
Salut

Vila-seca intensifica la lluita contra els mosquits per evitar més casos de dengue

Vila-seca
educació

Fusió de les escoles Viaró i Canigó, mantenint la separació per sexes

barcelona
societat

Mou-te en Bici critica les multes a ciclistes al Barri Vell

girona
INFRAESTRUCTURES

Adif adjudica per 1,4 milions soterrar les vies a Vilafranca

Vilafranca del Penedès

L’empresa que vol reobrir el càmping Pous de Figueres denuncia ocupes

figueres
societat

Un testimoni situa dos homes a l’edifici on vivia la infermera assassinada

girona
Seguretat

Mossos i Guàrdia Urbana de Barcelona es conjuren contra la multireincidència amb 120 agents

Barcelona