Educació

Nova tarifa reduïda a la llar infantil de Mont-ras

Per contenir la davallada d'inscrits, s'ofereix a les famílies pagar mitja jornada

La llar infantil municipal el Gira-sol de Mont-ras ha començat el curs amb una quinzena d'inscrits, la meitat que el curs passat. L'alcalde, Carles Salgas (CiU), admet que han hagut de “reestructurar el servei” prescindint de dues educadores, i han rebaixat les tarifes vigents fins al juny per mirar de contenir la davallada i atreure més infants.

Salgas atribueix el saldo negatiu d'inscripcions als 50 euros que es va encarir el servei l'any passat. “Aquest curs hem decidit rebaixar 20 euros el preu, a 160 euros, i aplicarem una nova tarifa reduïda de 90 euros per a les famílies que duguin la mainada només en horari de matins, o bé a les tardes”, explica l'alcalde. L'escola bressol té una capacitat màxima de 41 alumnes.

Menys inscrits a Calonge

La tendència a la baixa en el nombre d'inscripcions s'ha notat també en altres municipis, com ara la Bisbal i Calonge. En aquest últim cas, la davallada respecte al curs passat no ha estat tan accentuada, però també han passat de 93 a uns 85 alumnes matriculats, sumant el centre infantil de Calonge i el de Sant Antoni.

El preu de la quota, que es va incrementar arran de les retallades de la Generalitat, s'ha congelat amb vista a tot aquest curs. Però per mirar d'estalviar costos i despeses de personal, els dos centres funcionen amb una única directora i al juliol i l'agost tots els alumnes s'han agrupat en un dels dos centres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.