Temps de verema a l'institut de Banyeres
Altres instituts de la comarca també hi participen de projectes semblants
Els alumnes de 2n de la ESO de l'IES Professor Manuel Broseta de Banyeres de Mariola han protagonitzat en l'inici de curs, una peculiar tasca agrícola com és la de veremar a la microvinya ubicada al propi centre amb un objectiu purament educatiu dins del projecte Microvinyes, el qual compta amb l'impuls i l'assessorament de l'empresa Celler la Muntanya de Muro.
Durant una estona al llarg del matí, els alumnes han realitzat les primeres tasques pròpies de la verema, tals com la recollida del raïm i la xafada del mateix «amb la finalitat que coneguen de primera mà com es desenvolupa aquesta labor agrícola, tractant d' inculcar els valors de l'activitat tradicional i el respecte a la terra, pel que es va decidir en el seu moment explorar aquesta vessant educativa que arribara als més joves», ha comentat Juan Cascant, director del Celler la Muntanya.
En el projecte participen els instituts de Muro i Banyeres de Mariola, a més de l'Andreu Sempere d'Alcoi. Els centres compten amb vinyers d'escasses dimensions dedicats exclusivament al conreu de varietats autòctones de raïm com la garnatxa tintorera i es pretén obtenir vins de determinada qualitat arrelats al medi natural de producció.