Educació

maresme

Pineda becarà per primer cop alumnes d'estudis superiors

Destina 10.000 euros per facilitar l'accés a la universitat i als cicles formatius a joves de famílies amb rendes baixes

La quantitat màxima que rebrà cada alumne serà de 1.000 euros

El govern del PSC de Pineda ha aprovat destinar una partida inicial de 10.000 euros per becar joves que vulguin continuar els seus estudis a la universitat o realitzar cicles formatius de grau superior. Els beneficiats han de pertànyer a famílies amb una renda per càpita no superior als 12.000 euros i rebran com a màxim una assignació de 1.000 euros i en cap cas pot superar l'import total del cost dels estudis. La partida corresponent, segons es detalla en les bases reguladores, es distribuirà en 3.000 euros en el present exercici i 7.000 més en el del 2014, un cop el pressupost corresponent hagi estat aprovat de forma definitiva.

Segons recull una informació feta pública des del consistori, l'alcalde Xavier Amor (PSC) especifica que la iniciativa respon tant a la voluntat del govern local de facilitar l'accés a aquests estudis a famílies “amb pocs recursos” com a “millorar els índex de formació superior de la població”. Amor precisa que es vol pal·liar en part la despesa que comporta l'encariment d'aquests estudis i les retallades en l'àmbit d'Educació. Les bases reguladores inclouen, entre d'altres aspectes, una major puntuació per a aquells candidats que tinguin qualificacions més altes. El període per presentar les sol·licituds acaba l'11 d'octubre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.