Alacant es planta contra la supressió d'aules d'infantil
La mesura unilateral de la conselleria d'Educació podria afectar tres línies en valencià
Pares i mares dels quatre col·legis afectats s'han manifestat davant la seu territorial
La conselleria que dirigeix Maria José Català continua fent amics entre la comunitat educativa, la seua darrera iniciativa, amb la que pretén eliminar cinc aules d'educació infantil a la ciutat d'Alacant ha posat en peu de guerra als pares i mares dels centres afectats que aquest dijous s'han manifestat davant la delegació territorial de la conselleria.
La mesura, a més, podria arribar a afectar el 15 per cent de les aules d'infantil que fan classe en valencià a la capital alacantina, ja que de les cinc línies que tenen previst tancar, tres podrien correspondre a classes on es fa educació en valencià.
Protesta
En senyal de protesta contra la mesura pressa per la conselleria que dirigeix Català, unes dues-centes persones s'han concentrat davant la seu de la conselleria a Alacant on han llegit un manifest en el qual han denunciat que, en cas de dur-se a terme, la proposta “produiria greus perjudicis a la comunitat educativa, amb retallades de personal i recursos educatius als centres afectats”.
Segons denuncien, “la mesura no ha tingut en compte les característiques i singularitats de cada centre, ni tampoc la possibilitat de realitzar un repartiment equitatiu de les places”, el que podria provocar “massificació d'aules a alguns dels centres”.
El portaveu de la Plataforma en Defensa de l'Ensenyament Públic, Ismael Vicedo, ha lamentat que la conselleria “tan sols prenga aquest tipus de mesures sobre l'educació pública i no ho faça en centre concertats”.
El manifest alerta que el tancament d'aules de primària a la ciutat d'Alacant “no garanteix l'ús normal i oficial del valencià en vulnerar el dret a rebre l'ensenyament en i del valencià i no atorgar-li especial protecció i respecte per a la seua recuperació, tal com estableix l'Estatut d'Autonomia”.
Al text que s'ha llegit a la concentració es demana a la conselleria el “dreta a la lliure elecció de centre d'ensenyament públic, el dret a l'elecció de l'idioma per a impartir les classes i un centre que oferisca qualitat educativa amb un nombre d'alumnes adequat a les dimensions de les aules”.
A aquestes demandes, s'afegeix també el prec a la conselleria que “espere a la preinscripció de matrícula per aprendre la decisió de la supressió d'unitats, una distribució equilibrada d'aquestes, incloent l'ensenyament concertat, un augment de la qualitat educativa i la reducció de les ràtios”.