Educació

El rector de la Universitat d'Alacant demana un estudi de viabilitat de les universitat privades

Rebutja igualment les pràctiques en centres públics dels estudiants que s'han format en elles

Critica la manca d'implicació de les institucions amb la investigació i educació

El rector de la Universitat d'Alacant, Manuel Palomar, va cloure ahir l'acte organitzat amb motiu de la cerimònia de Sant Tomàs d'Aquino en que es va investir doctores Honoris Causa Alaf Ibrahim Meleis i Consuelo López Nomdedeu, amb un discurs contundent.

Palomar va dir sense embuts que les universitats del sistema públic valencià “mai gastem el que no tenim i no considerem raonable ni pagar excessos que no ens corresponen ni renunciar al que redudanda en benefici de tothom”.

El rector va criticar durament el que es considera com a “retrocés sense pal·liatius” de la demarcació d'Alacant, amb una renda per càpita clarament inferior a la mitjana del País Valencià i de l'Estat espanyol, raó per la que ha culpat al finançament “insuficient i injust” i a l'esgotament del model productiu.

Segons Palomar, les eixides a aquesta situació passen “per la inversió en educació i en I+D+I i per una clara aposta en favor de la innovació tecnològica, organitzativa i social”.

Al discurs de cloenda, ha demanat “la implicació de les institucions i les empreses”.

Universitats privades

Però a més de tot això, el rector de la Universitat d'Alacant va arremetre contra ”el tipus de racionalitat que aprova dues noves universitats privades separades per uns pocs quilòmetres i que repliquen les mateixes titulacions que imparteix la universitat pública”.

En aquest sentit, va reiterar la necessitat d'un estudi de viabilitat sobre el nombre de centres d'educació superior que pot suportar el sistema universitari valencià i que es certifique les noves universitats privades acompleixen criteris de viabilitat econòmica, sense suport dels poders públics.

Però també va criticar el patrocini de les institucions locals i va rebutjar que els estudiants formats en les universitats privades, tinguen garantides pràctiques en centres públics.

Durant la seua intervenció va recordar que 9 de cada 10 estudiants universitaris estudien en universitats públiques que realitzen a més el 99% de la investigació i va advertir contra la creació d'una bombolla universitària privada “que compromet la igualtat d'oportunitats”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia