Educació

La comunitat educativa d'Alacant demana empara al Síndic de Greuges

Denuncien que conselleria ha publicat el decret sense escoltar-los ni atendre les seues demandes

El Consell Escolar Municipal i el ple de l'Ajuntament donen suport a les AMPES, Junta de Personal Docent i Plataforma per l'Ensenyament Públic

Representants de la comunitat educativa d'Alacant han fet entrega d'un escrit al Síndic de Greuges demanant la seua mediació en el conflicte que els enfronta a la conselleria d'Educació arran de l'arranjament escolar que suposarà el tancament de quatre aules d'infantil a la ciutat, de les que una com a mínim serà en línia en valencià, una xifra que podria arribar a les tres.

La queixa davant el Síndic, arriba després que la conselleria haja fet cas omís a la petició dels pares i mares dels col·legis afectats de reunir-se amb el director territorial d'Educació per tractar la qüestió i plantejar-li les demandes a propòsit de la situació.

Tant les AMPES com la Plataforma de Personal Docent i la Plataforma per l'Ensenyament Públic, que avui han acudit al Síndic, acompanyats de representants de Compromís i Esquerra Unida, demanen a la Conselleria que ajorne la decisió sobre l'arranjament, com a mínim, fins que finalitze el període de matrícula -al mes de maig- i es conega quines són les necessitats de places reals.

Que no afecte les famílies

A mes, també demanen a les autoritats educatives que la planificació no afecte a les famílies i que cobrisca les necessitats de la ciutat.

Per a parlar de tot això, les mares i pares dels col·legis afectats per aquesta situació, havien demanat una reunió amb el director territorial d'Educació, una petició que no ha rebut resposta, com tampoc les peticions a la conselleria amb les demandes abans exposades que s'han fet des del Consell Municipal Escolar i el ple de l'Ajuntament.

La queixa presentada al Síndic, demana empara i la seua intervenció davant la situació de desatenció per part de l'administració cap a una comunitat educativa que vol tenir veu en la presa de decisions que afecten Alacant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia