Educació

Algunes facultats de la Universitat d'Alacant contra la supressió d'aules

Han signat un comunicat per advertir la Conselleria del greuge social que això suposa

Els deganats de la Facultat de Filosofia i Lletres i de la Facultat d'Educació juntament amb la direcció del Departament de Filologia Catalana de la Universitat d'Alacant i l'Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana coneguda per la premsa que el termini de presentació de sol·licituds per a escolaritzar l'alumnat d'educació infantil i primària de la Comunitat Valenciana per al curs 2014-2015 ha arrancat amb la supressió de nombroses unitats en la xarxa pública d'ensenyament, la qual afecta de manera molt especial l'ensenyament en valencià, amb la proposta de supressió de desenes d'unitats que ofereixen ensenyament en aquesta llengua.

Les esmentades facultats universitàries consideren intolerable que es puguen vulnerar els drets de l'alumnat i de les famílies a rebre l'ensenyament en valencià, llengua cooficial de la comunitat valenciana i que, segons l'Estatut d'Autonomia, l'Administració pública ha de preservar, afavorir i promoure.

Per això, han manifestat el malestar i exigieixen que no es ratifique aquesta decisió, que implicaria un clar perjudici dels drets de l'alumnat a rebre l'ensenyament en valencià, la qual cosa repercutiria, en darrera instància, en la planificació educativa, que no s'adequaria a la seua demanda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia