Educació

Alacant es “mulla” per l'escola pública

Acusen a Català de voler ser la primera a aplicar la Lomque i no donar respostes davant l'onada de calor

Alacant ha estat la primera de les capitals valencianes en eixir al carrer aquest mes de setembre per a palesar el malestar de la comunitat educativa amb Maria José Català per les mesures presses des de la conselleria que dirigeix en aquest inici de curs escolar.

Unes cinc-centes persones han participat en la protesta, convocada davant la delegació de la Generalitat a la capital alacantina, en la que les pistoles d'aigua, els poals i els xiquets han estat els protagonistes d'una acció pensada per a “refrescar l'educació”, després de les altes temperatures que els estudiants i el professorat ha hagut de patir a les aules els primers dies del mes de setembre.

Com és habitual, el to festiu i reivindicatiu ha sigut el protagonista de la protesta, la qual a més d'alumnes, professors i pares i mares, també ha contat amb la presència de representats de Compromís, Esquerra Unida, Esquerra Republicana i en menor mesura del Partit Socialista.

El portaveu de la Plataforma, Ismael Vicedo, ha explicat que estan estudiant prendre mesures legals contra els responsables d'educació per una possible “vulneració de la legislació de riscos laborals”, en relació a les altes temperatures que s'han hagut de suportar a les aules.

Malgrat tot, Vicedo ha destacat que el problema no ha sigut l'onada de calor, sinó “la manca de respostes des de la conselleria davant una situació extrema, així com la nul·la preparació dels centres escolars, en els que ara s'ha patit calor, però que en uns mesos tornaran a ser protagonistes pel fred”.

Des de la plataforma acusen a la consellera, Maria José Català de “voler ser l'alumna avantatjada del ministre Wert i voler aplicar la Lomque abans que ningú”.

Per la seua banda, la diputada de Compromís, Mireia Mollà, ha assegurat que el seu grup plantejarà els problemes de l'inici del curs escolar al debat de política general de la pròxima setmana a Les Corts. Mollà ha criticat que l'única resposta del Govern davant la problemàtica haja estat “riure's i menysprear”, mentre que la representant d'Esquerra Unida, la diputada Esther Barceló, ha qualificat de “capritx” de la consellera voler avançar les classes.

La protesta ha finalitzat amb una manifestació que ha recorregut els carrers d'Alacant entre la delegació del Govern de la generalitat i la seu de la conselleria d'Educació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia