L'escola parroquial de Picassent ha iniciat el curs amb una línia en valencià sense permís de la conselleria

Els pares i mares de l'alumnat de tres anys han sigut els qui han motivat aquesta solució a la direcció del centre, que ha acceptat davant el silenci administratiu

L'alumnat de tres anys de l'escola parroquial Sant Cristòfol de Picassent han començat el curs en línia en valencià amb tota normalitat, malgrat no haver rebut el vistiplau oficial de la Conselleria d'Educació. La decisió ha sigut presa per la direcció del centre davant el silenci administratiu originat pel departament del govern valencià que entén sobre aquest aspecte.

Es tracta de continuar un projecte que es va començar ara fa tres anys i que ha passat per tots els requisits legals pertinents, fins a la seua aprovació per part del claustre de professors i del consell escolar del centre, òrgan col·legiat que va remetre la proposta en forma i manera davant la conselleria per aconseguir-ne el consentiment i aprovació definitiva.

De manera extraoficial, el departament autonòmic d'Educació els va fer saber que aquesta petició seria denegada per ser aquesta la tònica general adoptada per la Conselleria d'Educació, però no obstant això, i com que no s'ha rebut cap notificació oficial ni en un sentit ni en un altre, la direcció ha optat per tirar avant la proposta aprovada pels òrgans col·legiats del centre, ja que considera que «amb aquesta decisió donem la possibilitat d'estudiar en un centre cristià en valencià, perquè així ho han sol·licitat els pares», ha assegurat el director.

Mentre el nou inspector de zona fa els passos pertinents, els pares i mares de l'alumnat afectat donen suport al director del centre, el qual també ha rebut els ànims de l'alcaldessa de la vila Conxa García, qui opina que aquesta iniciativa de l'escola de Picassent no és cap anormalitat perquè «com a centre amb titularitat privada que és, pot adoptar un criteri de promoció de la llengua dels valencians, que en definitiva és amb la que ens comuniquem majoritàriament al nostre poble», afig l'alcaldessa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
la crònica

Les delícies de la cuina d’aprofitament

L’AENTEG trasllada la seva seu i estrena identitat corporativa

GIRONA
SOCIETAT

Trànsit preveu que 460.000 cotxes sortiran de l’àrea de Barcelona en un pont de la Mercè marcat per la pluja

BARCELONA
ciència

La UB i el VHIR s’alien per crear pell humana bioimpresa

Barcelona

L’Ajuntament fomentarà la salut i la mobilitat sostenible a la Sea Otter

GIRONA

Reparen el passadís i el vestíbul d’entrada de l’Escola Montjuïc

GIRONA

Parc Tramuntana vol impulsar la col·laboració amb els empresaris gironins

Girona

La Cambra de la Propietat defensa els contractes d’habitatge de temporada

GIRONA
Societat

Troben a Cervera una nova espècie de planta fòssil de la família de la vinya

Cervera