Educació

Redueixen en 40 places la nova llar d'infants de Pals

La construcció del nou equipament està ja en el tram final i es confia que estigui en marxa al febrer

Amb la revisió del projecte, s'hi ha habilitat una sala polivalent per a ús extern

La construcció de la nova llar d'infants del carrer Quermany de Pals que està ja en el tram final ha patit una modificació important respecte al projecte inicial. La reducció progressiva d'alumnat en els últims cursos ha permès adequar l'equipament a una realitat diferent a la de fa dos anys, quan havia d'estar inicialment acabada. La llar d'infants de Pals s'havia projectat per allotjar 115 nens, una xifra que no té res a veure amb la demanda actual. El nombre de nenes i nens matriculats en aquest curs a l'antiga llar està a voltant de la trentena. Aquest fet ha obligat a repensar l'ús de l'equipament. Segons explicava ahir mateix l'alcaldessa, Sílvia Monar (Junts x Pals), el nombre d'aules previstes que inicialment era de vuit, es rebaixarà fins a les sis, de tal manera que l'aforament de l'escola es reduirà aproximadament en 40 places. Monar va voler deixar clar que la mesura és reversible en un futur, perquè el que es fa és reconvertir dues aules en una sala polivalent. Complementàriament és facilitarà l'accés a aquesta zona exteriorment reconvertint una finestra en una porta i construint-hi un lavabo nou que no estava previst.

Així doncs, la nova llar d'infants tindrà cabuda per a 75 places, que ja es el doble de les inscripcions actuals. “Ha de quedar clar que aquestes modificacions no suposen un sobrecost i que els terminis tampoc es modificaran”, assegurava ahir Sílvia Monar.

L'entrega, al gener

Les obres haurien d'estar acabades a finals del mes de gener, segons va assegurar Sílvia Monar, que va avançar, així mateix, que el trasllat de l'alumnat a les noves instal·lacions serà immediat. “Si podem fer el trasllat al febrer, no el farem al març”, va aclarir.

A l'agost del 2012, les obres van quedar aturades per fallida de l'empresa. S'havia construït només un 20% de tot el projecte. El 80% restant s'està fent ara, amb un cost calculat de 663.066 euros.

LA XIFRA

75
alumnes.
El nou equipament havia d'estar preparat per rebre 115 alumnes. Finalment, però, es reduiran 40 places.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia