Més d'onze mil alumnes de col·legi utilitzaran enguany els restaurants escolars

El Consell General presenta el «xec de restauració solidaritat» per a les famílies més modestes

Christian Bourquin, president del Consell General, va aprofitar aquest dimarts una visita al col·legi de Cabestany per presentar la nova campanya de restauració escolar als col·legis pel curs 2009/2010. Per a tots els col·legis de Catalunya del Nord el preu de cada àpat ha estat fixat a 2,80 euros, o sigui un total de 392 euros anuals per una mitja pensió de 4 àpats a la setmana. La gran innovació però, és l'anunci del «xec restauració solidaritat» d'un import de 100, 200 o 300 euros i del qual es podran beneficiar les famílies amb menys recursos, en funció de les beques atribuïdes. Segons les dades facilitades pel Consell General, entre 4.000 i 6.000 alumnes de col·legi seran concernits.

Per Christian Bourquin, aquestes mesures responen a la voluntat del Consell General de desenvolupar una política ambiciosa i innovadora, que resumeix amb el lema de «més igualtat i més qualitat» a la restauració escolar dels col·legis.

Una Carta de qualitat

A final del 2008, el Consell General va impulsar la creació d'un comitè científic encarregat d'elaborar una Carta de restauració escolar. Aquest comitè integrava metges i personal dels col·legis, i era presidit pel doctor Jean-Paul Curtay, especialista en nutrició. Aquest document, que ara serà distribuït a tots els col·legis, recull una sèrie de recomanacions per garantir i unificar els criteris de qualitat en el conjunt de la restauració escolar a la Catalunya del Nord. La Carta especifica els criteris per a la preparació de menús equilibrats, però també per a un entorn de qualitat en els restaurants escolars i fins i tot dóna preferència als proveïdors de l'economia local i a fileres actualment en desenvolupament, com ara l'agricultura biològica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ciència

La UB i el VHIR s’alien per crear pell humana bioimpresa

Barcelona

L’Ajuntament fomentarà la salut i la mobilitat sostenible a la Sea Otter

GIRONA

Reparen el passadís i el vestíbul d’entrada de l’Escola Montjuïc

GIRONA

Parc Tramuntana vol impulsar la col·laboració amb els empresaris gironins

Girona

La Cambra de la Propietat defensa els contractes d’habitatge de temporada

GIRONA
Societat

Troben a Cervera una nova espècie de planta fòssil de la família de la vinya

Cervera
medi ambient

Argentona vol reduir a la meitat la població de coloms

Argentona

Drets Socials demana “col·laboració” a l’Ajuntament de Foixà

foixà
turisme

Els paradors de Ponent, l’Alt Pirineu i Aran rebran una inversió de 18 milions durant els pròxims tres anys

LLEIDA