Educació

Serinyà fa el primer pas per poder engrandir l'escola

L'Ajuntament adquireix, a través d'una permuta, uns terrenys situats al darrere del centre d'ensenyament perquè la Generalitat hi construeixi l'ampliació a mitjà termini

L'Ajuntament de Serinyà formalitzarà d'aquí a pocs dies l'adquisició del solar situat rere l'escola i el pavelló perquè, a la llarga, s'hi aixequi l'ampliació del centre d'ensenyament. El fet de disposar d'un espai és la condició indispensable perquè la Generalitat en redacti el projecte i, per tant, el consistori considera l'operació, aprovada recentment pel ple municipal, com al primer pas perquè l'esperada ampliació de l'escola Bora Gran sigui una realitat algun dia. “Sense el solar no hi havia res a fer”, manifesta l'alcalde, Josep Antoni Ramon. L'Ajuntament té previst cedir d'aquí a poc al Departament d'Ensenyament els terrenys –utilitzats de moment com a aparcament lliure– perquè inclogui l'ampliació de la Bora Gran en la llista d'obres dels pròxims anys.

L'intercanvi

El solar, propietat d'una empresa, ha quedat qualificat com a zona d'equipaments en el pla general que ha entrat en vigor recentment. L'empresa i el consistori han pactat una permuta consistent que, a canvi del solar del darrere de l'escola, els seus propietaris es quedin aproximadament la meitat del camp de futbol.

Nou accés

En el pla general es preveu l'obertura d'un nou carrer on hi ha el camp de futbol, que alhora servirà com a nou accés al poble. Serà un vial que enllaçarà la carretera amb la plaça dels Països Catalans i el carrer Canigó, passant pel cementiri. Aquesta circumstància fa doblement valuosa la permuta, ja que permetrà el desenvolupament urbanístic del nord del municipi. Quan s'executi el carrer, el camp de futbol actual es traslladarà al pla de Serinyà, una àrea que el pla general destina a equipaments d'aquesta mena.

LA FRASE

Sense el solar no hi havia res a fer [en la petició a la Generalitat que ampliés l'escola]
Josep Antoni Ramon
ALCALDE DE SERINYÀ

Una ocupació que dobla la capacitat

L'escola Bora Gran es va construir pensant en una seixantena d'alumnes, mentre que per al curs vinent n'hi ha uns 120 de matriculats, segons l'Ajuntament. La inevitable saturació, patida des de fa força cursos, s'ha anat resolent fins ara amb la instal·lació de dos mòduls prefabricats (de dues aules cadascun) i amb la transformació en aules de totes les sales possibles. El resultat és que ja no queda marge de maniobra i que han desaparegut espais com la sala de professors i els despatxos dels mestres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia