Educació

Més hores de castellà en dues classes del Gaspar de Portolà de Balaguer

L'escola acata la sentència del TSJC per la petició de la família d'un alumne

El consistori dóna suport al centre, però es declara contrari a la mesura

L'escola Gaspar de Portolà de Balaguer (la Noguera) ampliarà aquest curs les hores impartides en castellà en una classe, davant la petició que la família d'un alumne ha dut a terme. Aquesta sol·licitud suposa que s'imparteixi el 25% del temps escolar en castellà, que es tradueix en un total de 6,25 hores cada setmana, el doble de les que es fan habitualment amb les tres classes de llengua castellana.

Samuel Llovet, director del centre, en declaracions realitzades a aquest diari, ha confirmat que l'escola acceptarà aquesta petició perquè està subjecta a la sentència dictada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que va obligar quatre escoles i un institut de Barcelona a fer més hores en castellà al marge de l'assignatura pròpia d'aquesta llengua.

El TSJC explicita que l'alumne que ha de rebre més hores lectives en castellà no ha de quedar al marge del grup, per la qual cosa alumnes d'una classe infantil i una de primària (un total de 25 alumnes) rebran el doble d'hores que la resta de cursos de l'escola. Llovet també ha informat que dilluns faran “una reunió per explicar als pares com es portarà a terme l'adaptació curricular”.

Segons ha declarat el regidor d'Ensenyament de Balaguer, Albert Saiz: “El centre té tot el suport de l'Ajuntament, malgrat que considerem que és un error judicialitzar el tema de la llengua.”

LA FRASE

L'escola es reunirà amb els pares per informar de com es durà a terme l'adaptació curricular
Samuel Llovet
Director escola gaspar de portolà
Donem suport al centre, però considerem un error judicialitzar el tema de la llengua
Albert Saiz
regidor ensenyament ajuntament de balaguer

Més alumnes, també en l'FP dual

Segons fonts d'Ensenyament, el curs 2015/2016 començarà  a la demarcació de Lleida amb 79.278 alumnes, 1.310 estudiants més que el curs anterior. El nombre de docents passarà de 4.697 a 4.790.

El director dels serveis territorials d'Ensenyament a Lleida, Miquel Àngel Cullerés, ha destacat que, pel que fa a la formació professional Dual, que es va iniciar el 2012/2013 amb 91 alumnes i 15 empreses, aquest curs, gràcies als bons resultats, tindrà 900 alumnes i 222 empreses. A més, des d'Ensenyament asseguren que els centres preveuen que el 76,55% dels alumnes que es graduen en FP dual s'incorporaran a la plantilla de les empreses on han cursat part dels seus estudis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia