Educació

L'institut de Montilivi tindrà un ‘bony' el curs que ve

Ensenyament no descarta obrir algun altre grup de primer d'ESO a Girona en funció dels resultats de la preinscripció

La massificació i la falta de places a secundària són cròniques a la capital

Les necessitats educatives en l'etapa de secundària de la ciutat de Girona continuen creixent i això ha comportat que el Departament d'Ensenyament hagi previst situar per al curs que ve un grup més a primer d'ESO de l'institut Montilivi. Els càlculs fets estimen que l'any que ve hi haurà uns 45 alumnes més per atendre en aquest curs i la decisió del govern català és obrir un cinquè grup al Montilivi perquè n'assumeixi una trentena i que la resta es redistribueixin entre els altres centres de la capital.

El director territorial d'Ensenyament, Josep Polanco, que reconeix l'esforç del Montilivi per obrir un nou grup de primer d'ESO, confia que amb aquesta oferta es cobreixi tota la demanda d'aquest nivell educatiu. Però no descarta que, en funció dels resultats de la preinscripció, sigui necessari obrir algun altre grup a la ciutat. De cara al futur, Polanco considera que cal plantejar, d'acord amb l'Ajuntament de Girona, quina és la millor solució per a la ciutat perquè, segons va admetre, “la primària puja plena”. “Caldrà veure si es continua en la línia d'obrir nous grups o bé s'obre algun altre centre de secundària”, va exposar.

El director de l'institut Montilivi, Rubén Pino, explica: “Aquest any tenim un bony a quart que desapareixerà i ens arribarà aquest a primer”, en un centre on ja estudien més de 1.650 alumnes i que és un dels més grans de la demarcació. Pino entén que “les necessitats d'escolarització són les que són”: “Si en altres anys el bony ha anat a altres centres, el curs que ve el tindrem nosaltres, perquè entre tots hem de buscar la solució.” Tot i això, el director també entén que “a la llarga sí que caldrà buscar una solució més definitiva”. Cal tenir en compte que al Montilivi hi ha quatre línies d'ESO, així com dues modalitats de batxillerat i disset cicles formatius de diverses famílies.

Des del grup municipal d'ERC-MES es demana que la situació es racionalitzi i que el govern municipal exigeixi una solució definitiva a Ensenyament per posar fi a la massificació que es produeix des de fa anys a les aules dels instituts de Girona. Una de les propostes és treballar amb Sarrià i Sant Julià de Ramis, on els alumnes estan adscrits a instituts de la capital, així com buscar una ubicació de present o futur per a l'institut Ermessenda de Girona, ja que ara el consistori paga lloguer al Bisbat per utilitzar les instal·lacions de l'edifici Bisbe Cartanyà.

D'altra banda, i pel que fa a l'oferta de places d'infantil i primària a Girona, Ensenyament està pendent dels resultats de la preinscripció per veure si es poden mantenir en funcionament les tres línies a l'escola de Taialà o bé cal tancar-ne una.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Infraestructures i serveis

Invertiran 9,2 milions en la millora de les carreteres a Lleida

Lleida
societat

El govern impulsarà un nou servei d’atenció a víctimes de ciberviolència masclista

barcelona
urbanisme

Manresa inicia les obres per convertir el principal eix comercial en una illa de vianants

Manresa

Inici del pla pilot d’infraestructura verda a Palafrugell

Palafrugell
societat

Batlle defensa que Barcelona és “segura” i crida a gaudir de la Mercè

Barcelona
Societat

Cultivar cafè sota roures i alzines a Sant Vicenç de Torelló

Sant Vicenç de Torelló
INFRAESTRUCTURES

Avança l’estació de l’L9 I l’L10 a la plaça Maragall

Barcelona
Informació especial

La Universitat de Girona incrementa la seva oferta acadèmica

Estat Francès

Esclaten violentes protestes a Martinica per l’augment del cost de la vida

Barcelona