Educació

Ajuda a joves sense estudis al Montseny i a les Guilleries

L'Ajuntament de Sant Hilari Sacalm s'integra al programa d'Arbúcies perquè veïns dels dos municipis i de la rodalia aconsegueixin l'ESO i tornin al sistema reglat

Els ajuntaments d'Arbúcies i Sant Hilari Sacalm han unit esforços per augmentar les ajudes als joves sense estudis dels dos municipis i de la rodalia. El programa de formació i integració Montseny-Guilleries (PFI) –la nova denominació– agafa el relleu del PFI Arbúcies, que ja funciona des del 2012 i amb el qual un 40% dels alumnes obté el graduat en educació secundària.

El conveni entre els consistoris es va firmar divendres a Can Delfín, la seu del programa. El regidor d'Educació d'Arbúcies, Jaume Salmerón (Entesa), valora que cada curs entre tretze i dinou joves reben la formació. Amb el graduat, els usuaris del programa, d'entre 15 i 22 anys, poden accedir als cicles formatius d'FP, com ara el d'electromecànica o el d'administració.

A Arbúcies el programa va néixer perquè a l'institut Montsoriu van alertar de les mancances formatives d'aquells joves que deixaven d'estudiar i que no tenien gaires expectatives vitals. Més endavant –indica Salmerón– els instituts d'Hostalric i Sant Hilari també van veure beneficis en el programa i s'hi van afegir.

La sintonia entre els representants municipals ha facilitat que ara Sant Hilari Sacalm ajudi a finançar part de les despeses i s'activi “per donar visibilitat al PFI”, assegura la regidora d'Educació, Susanna Vilar (Partit Independent de les Guilleries, PIG). “El recurs és per ajudar a tornar al sistema reglat [d'ensenyament] i a Sant Hilari ha estat poc aprofitat”.

El suport del govern

Els responsables del PFI Montseny-Guilleries demanaran una reunió amb el director territorial
d'Ensenyament, Josep Polanco. Fins ara, el PFI de la zona Selva 1 no rep cap finançament del govern, i els ajuntaments hi volen posar remei.

LA XIFRA

40
per cent
d'alumnes del PFI d'Arbúcies han obtingut el graduat en ESO des que va entrar en servei, el 2012


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia