Societat

Quatre ferits en una deflagració a la central hidroelèctrica de Riba-Roja d’Ebre

Tres de les víctimes ja han estat donades d’alta i la quarts està ingressada a l’hospital Vall d’Hebron en estat menys greu

L’incident ha passat quan feien tasques de soldadura en una sala de turbines

Quatre treballadors han resultat ferits per una deflagració a l’interior de la central hidroelèctrica de Riba-Roja d’Ebre (Ribera d’Ebre), un dels quals crític.

El Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) ha rebut l’alerta de l’accident quan passaven cinc minuts de les tres de la tarda. Quatre ambulàncies i dos helicòpters medicalitzats del SEM s’han desplaçat fins al lloc per atendre els afectats. També s’han mobilitzat tres dotacions dels Mossos d’Esquadra i efectius dels Bombers de la Generalitat.

Els quatre afectats han estat traslladats a l’hospital Vall d’Hebron de Barcelona. Una persona ha resultat ferida crítica, dues greus i el quart ferit, en estat menys greu.

Tres dels treballadors ja han estat donats d’alta i el quart continua ingressat al centre barceloní en estat menys greu, segons fonts de l’hospital.

El sinistre ha tingut lloc a les 15.06 hores quan els treballadors afectats realitzaven tasques de soldadura en una sala de turbines de la central, en un grup elèctric que estava apagat. Per causes que encara es desconeixen, s’ha produït una deflagració que ha provocat ferides als treballadors, que pertanyen a una empresa subcontractada per fer el manteniment.

El cos d’emergències precisa que no s’ha declarat cap tipus d’incendi o foc i no hi ha danys estructurals.

De moment es desconeixen les causes de l’accident. Endesa ha avançat que iniciarà una investigació.

Protecció Civil ha assegurat que l’incident no ha tingut conseqüències per a l’activitat de la central ni el pantà de Riba-roja d’Ebre.

En una declaració als mitjans, l’alcalde de Riba-Roja d’Ebre, Antonio Suárez, ha apuntat que els quatre ferits han pogut sortir de la central pel seu propi peu després de la deflagració i que la central funciona “amb normalitat”.

Fonts de CCOO han explicat a Efe que, en compliment de la normativa de seguretat laboral per a aquest tipus de treballs, hi havia una persona que es considera “recurs preventiu” que no intervé a la feina, ja que la seva funció és vetllar per la seguretat. Els altres tres treballadors eren els encarregats de realitzar la soldadura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia