Educació

Un 96% dels estudiants aproven la selectivitat i la nota mitjana és un 6,6

Dos dels alumnes que han aconseguit les millors notes en les proves d’accés a la universitat estudien al mateix institut, l’Antoni Torroja de Cervera

La selectivitat no és un os tan dur com el pinten. Almenys així ho demostren els resultats de les darreres proves d’accés a la universitat (PAU), que van tenir lloc entre el 12 i el 14 de juny. Més del 96% dels estudiants que s’hi van presentar les han superat. Gairebé són xifres d’aprovat general.

Un total de 33.944 estudiants es van presentar a les proves de selectivitat. Els exàmens sempre solen generar grans dosis de nervis i d’incertesa, però els resultats presentats ahir desmenteixen la mala fama que acompanya les PAU. El 96% d’aprovats està en la línia de les xifres de l’any passat i és superior al 94% d’aprovats del 2017.

Aquest any, entre tots els aspirants que s’hi van presentar, la gran majoria, 29.243, es van examinar de la fase general, i només 4.701 ho van fer de la part específica. D’aquests últims, 1.922 aptes procedien de batxillerat i 1.784, de cicles formatius de grau superior:

La nota mitjana global de les PAU (fase general) és de 6,617. Dels estudiants que han cursat segon de batxillerat, 27.554 (97,36%) podran accedir el curs que ve a la universitat. La nota mitjana de les PAU d’aquests estudiants és de 6,638. La nota mitjana de l’expedient de batxillerat és de 7,43 i la d’accés a la universitat, que es calcula sobre la base del 60% corresponent a l’expedient de batxillerat i del 40% de la nota de la fase general de les proves, és de 7,115.

Un institut de nota

Dos dels alumnes que han aconseguit les millors notes en les proves d’accés a la universitat estudien a l’institut Antoni Torroja de Cervera. Tot i que els joves asseguren que s’esperaven treure una bona nota “però no tant”, el professorat del centre sí que preveia uns resultats excepcionals. “Esperàvem sortir als mitjans aquest any.” Eduard Garrabou ha aconseguit amb un 9,9 la millor nota de Catalunya. Vol estudiar física i matemàtiques, tot i que no sap encara a què es vol dedicar professionalment. També dubta l’Arnau Noguera, que amb un 9,8 ha quedat empatat amb tres alumnes catalans més en la segona posició. Té decidit que vol estudiar genètica a la UAB. El director d’aquest institut de la capital de la Segarra, Ramon Pollina, reconeix que en part s’ho esperaven, perquè són dos alumnes que són capaços de mantenir el nivell fins i tot en condicions extremes com els exàmens de la selectivitat.

Albert Boladeras és alumne de l’escola Joan Pelegrí i, amb un 9,8, és la nota més alta de les comarques barcelonines. “He rebut la notícia amb molta sorpresa i satisfacció. Sabia que els exàmens m’havien anat bé, però mai t’esperes una nota tan alta.” El mateix deia Júlia Ibáñez, de 17 anys i estudiant de l’institut Jaume Vicens Vives de Girona. Ella és la millor nota de selectivitat a les comarques gironines: un 9,8.

D’altra banda, ahir es va saber que la Universitat Pompeu Fabra, la Universitat de Barcelona, la Universitat Politècnica de Catalunya i la Universitat Autònoma de Barcelona han estat escollides per participar en les primeres “aliances” universitàries europees.

LES XIFRES

6,6
és la nota mitjana
de la selectivitat d’aquest any, resultant d’avaluar tots els aspirants.
9,9
és la millor nota
en les PAU. La va obtenir un estudiant de l’institut Antoni Torroja de Cervera.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.