Societat

El nou obrador d’Aliments Onyar dona feina a deu persones amb discapacitat

Està situat a la seu de la Fundació Ramon Noguera, a Girona

És l’únic obrador d’alimentació ecològica que fa pasta i pizzes fresques a Catalunya

La Fundació Ramon Noguera ha posat en funcionament, a les seves instal·lacions del polígon de Mas Xirgu de Girona, el nou obrador d’Aliments Onyar. Aquest obrador, l’únic d’alimentació ecològica que produeix pasta i pizza fresques a Catalunya, dona feina a una quinzena de persones, deu de les quals amb discapacitat. La Fundació Ramon Noguera va assumir el 2017 la producció ecològica de la marca Aliments Onyar, que fins ara tenia l’obrador a Quart. “Apostem per aquest projecte social i creiem que és una línia amb un potencial creixement que ens pot permetre assolir més llocs de treball per al col·lectiu. Aquest ha de ser el punt de partida del creixement tant en vendes com, sobretot, en la consolidació i creixement en ocupació de persones amb discapacitat”, va explicar ahir Pepita Perich, directora gerent de la Fundació Ramon Noguera.

Segons es va explicar ahir, les instal·lacions de Quart no permetien que el projecte pogués créixer i es va optar per invertir per fer un nou obrador a l’espai on Ramon Noguera té la seu central. En el nou obrador, que ocupa una superfície d’un 800 m², s’han invertit 800.000 euros. El projecte s’ha finançat amb fons propis i ha tingut la col·laboració d’administracions locals i autonòmiques, i d’altres organitzacions, amb un cofinançament del 30%. Aliments Onyar, igual que la Fundació Ramon Noguera, és un projecte amb valor afegit, ja que treballa per la inserció laboral de les persones amb discapacitat. Actualment, la fundació atén més de mil persones a l’any.

LES XIFRES

15
persones
formen part de la plantilla del nou obrador d’Aliments Onyar. Deu són discapacitades.
800
metres
quadrats ocupen les noves instal·lacions d’activitat alimentària, situades al polígon Mas Xirgu de Girona.

Activitat amb menys impacte ambiental

El nou obrador consta de sis cambres (tres de matèria primera i tres de producte acabat), un magatzem d’envasos, quatre sales d’elaboració diferenciades (dues de les quals amb fred controlat), un moll de càrrega i descàrrega, i zones de preparació de comandes, entre d’altres. Té un sistema de refrigeració amb CO2, un gas refrigerant natural que redueix l’impacte ambiental respecte a altres gasos refrigerants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia