Societat

El govern distingeix cinc projectes de turisme de país

Es premien projectes d’Aitona i la Garrotxa, els càmpings de Girona, un hotel de Gratallops i una estudiosa de la UdG

El projecte Fruiturisme, que comença amb les visites guiades pels camps de fruita d’Aitona, al Segrià, amb especial èxit quan els presseguers estan en flor, i que ha creat tota una indústria turística al voltant de la fruita dolça impulsada des de l’Ajuntament a partir del 2011 i que cada any desperta l’interès de més gent per anar-la a conèixer, va ser ahir una de les iniciatives premiades per la Generalitat, i va rebre el guardó de Turisme a la millor experiència turística del 2019. L’acte va estar presidit pel president de la Generalitat, Quim Torra, i per la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, que van reivindicar Catalunya com a país d’excel·lència turística i pioner a impulsar polítiques per un turisme responsable i sostenible.

A més de l’Ajuntament d’Aitona, la Generalitat va distingir quatre iniciatives més, tres de les quals es desenvolupen a les comarques de Girona. El guardó en innovació en accions promocionals i comercialització va ser per a l’Associació Turisme Garrotxa, un projecte publicoprivat que va ser el primer del territori a tenir la Carta Europea de Turisme Sostenible (des del 2001) i que té en el parc natural (la fageda i els volcans) el seu millor escenari per atraure visitants de tot el món.

Un altre dels guardons, en aquest cas al millor projecte de coneixement i recerca, va ser per a la professora Dolors Vidal Casellas, de la Universitat de Girona, una de les pioneres a defensar i donar valor al patrimoni cultural com a oferta no només d’estudi, sinó també d’interès turístic. Va ser qui el 1999 va impulsar un màster de turisme i cultura.

I un altre guardó que se’n va anar cap a terres gironines, el de turisme responsable, va ser per a l’Associació de Càmpings de Girona, uns càmpings que no només destaquen per la seva relació qualitat-preu –han estat distingits amb diversos premis a l’Estat espanyol i també a Europa–, sinó perquè són catalitzadors del turisme responsable amb el medi i, per tant, amb la sostenibilitat i la cura del paisatge.

Finalment, el premi a l’enoturisme va ser per a l’hotel i restaurant Cal Llop de Gratallops, al Priorat, un establiment que fa 13 anys que ha posat damunt la taula el fet que el vi és cultura i que ha potenciat la cultura vitícola de la seva comarca i de la DO Montsant, fent tastos i sopars temàtics amb viticultors que han donat a conèixer un sector que cada cop té més aficionats (i entesos).

Durant l’acte, el president Torra va recordar que al llarg de l’any 2018 van visitar Catalunya fins a 39 milions de turistes i que el 2019 s’ha tancat amb 1.200 milions d’euros de despesa feta pels turistes, un 4,3% més que l’any anterior.

LA FRASE

Catalunya és un país d’excel·lència turística i pioner en turisme responsable i sostenible
Quim Torra
president de la generalitat


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia