Societat

Horta de Sant Joan, Ulldecona i Cassà de la Selva acumulen més de 200 litres de precipitació des de diumenge

Ratxes de més 100 km/h a Barcelona, Cabrils, Port del Comte i Puig Sesolles des de l’inici de l’episodi

A molts punts del litoral català, les onades han deixat les platges sense sorra

L’estació d’Horta de Sant Joan, a la Terra Alta, ha recollit 204 litres per metre quadrat de precipitació des de diumenge passat, segons ha informat el Servei Meteorològic de Catalunya. Aquest però no ha estat un fet aïllat, Ulldecona, al Montsià, n’ha acumulat 201, i Cassà de la Selva, al Gironès, 199. També destaquen els 197 litres de Mas de Barberans (Montsià) i els 173 d’Aldover (Baix Ebre).

Pel que fa al vent, des de l’inici de l’episodi s’ha registrat una ratxa màxima de 144 quilòmetres per hora al Puig Sesolles (1.668 metres). Això va passar diumenge. Aquest dimarts s’ha arribat a un màxim de 125 km/h al Port del Comte (2.316 metres), i dilluns va bufar a 116 a Cabrils i a Barcelona es va arribar als 112 quilòmetres per hora.

Es mantenen avisos per situació meteorològica de perill, amb possibles acumulacions de pluja de més de 20 litres per metre quadrat en 30 minuts, més de 100 o 200 mil·límetres de neu en 24 hores, onades de més de quatre metres i ratxes de vent de més de 100 km/h.

Al massís dels Ports, a l’extrem sud, la neu ha deixat pas a la pluja. S’han mesurat gruixos importants: 55 centímetres al Parc Natural dels Ports (1.055 metres) i 30 centímetres a Horta de Sant Joan (488 metres)

A Osona, el Ripollès i el Moianès s’han observat gruixos de 50 centímetres a Cantonigròs (l’Esquirol) i Rupit i Pruit; 40 centímetres a Espinavell; 35 a Molló; 25 a Muntanyola, i 20 a Collsuspina.

Gairebé 1.000 abonats a Endesa d’Horta de Sant Joan, sense llum

Endesa ha explicat que 982 clients d’Horta de Sant Joan (Terra Alta) es troben sense subministrament elèctric a causa d’una avaria. Segons ha indicat la companyia el temporal ha fet que s’hagin trencat els cables d’una línia elèctrica. Operaris d’Endesa hi estan treballant “en unes condicions molt dures” pel mal temps, fet que endarrereix el restabliment del servei, que s’està intentant garantir per altres vies mentre es resol la incidència. En total, l’elèctrica afirma que hi ha 7.100 abonats sense llum a tota la demarcació de Tarragona, amb petites incidències en diversos punts. Un altre dels municipis més afectats és l’Aldea (Montsià), amb 93 clients afectats. També hi ha incidències a Tarragona, Reus, Salou o Amposta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES