Societat

Onze detinguts en una operació contra el tràfic de persones

L’actuació s’ha estès fins a Portugal, on hi ha hagut diversos escorcolls

Onze persones han estat detingudes en el marc d’una operació que els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Civil han fet aquest dimecres contra una organització dedicada al tràfic de persones, segons han informat fonts pròximes al cas.

El focus principal de l’actuació policial es troba a les comarques de Ponent i al Pirineu. S’han fet escorcolls a Torrefarrera i a Rosselló, al Segrià, però també a Mataró. L’operació ha estat ordenada per un jutjat de Tremp i les actuacions s’han estès també a Portugal, on hi ha hagut diversos escorcolls. L’operatiu continua obert i no es descarten noves detencions.

Una de les hipòtesis dels investigadors, segons han indicat a l’ACN fonts pròximes a la investigació, és que aquesta organització feia tràfic d’immigrants en dues direccions: algunes persones entraven a l’Estat irregularment, mentre altres passaven directament cap a Europa. El cas el porta un jutjat de Tremp perquè aquests moviments es van detectar al Pirineu, a prop de zones frontereres.

Així, l’operatiu està especialment centrat a les comarques de Ponent i del Pirineu. També inclou, però, algunes entrades a les demarcacions de Tarragona i Barcelona, concretament a propietats que alguns dels detinguts tenen en municipis d’aquestes comarques.

L’operació, que està sota secret de sumari, es manté oberta i no es descarta que hi hagi més escorcolls en domicilis els pròxims dies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia