Salut

Suspeses les Falles de València per prevenció

El president de la Generalitat valenciana, Ximo Puig, va comparèixer amb caràcter extraordinari ahir a la nit per anunciar que, a causa de l’epidèmia del coronavirus, s’ajornen, fins a una data encara per determinar, les Falles d’aquest any. El govern ha decidit també ajornar les festes fundacionals de la ciutat de Castelló, la Magdalena, que havien de començar aquest diumenge. Ximo Puig va exposar que la mesura respon a una estratègia de prevenció adoptada en “plena coordinació” amb el Ministeri de Sanitat, que havia recomanat no celebrar cap de les dues festivitats per evitar contagis a causa de les aglomeracions.

Després d’entrevistar-se telefònicament amb el ministre de Sanitat, Salvador Illa, i amb el president espanyol, Pedro Sánchez, Puig va decidir ajornar les Falles a la ciutat de València i a la resta de municipis on se celebra aquesta festa.

Amb la decisió, “es tracta de minimitzar l’element de risc per al contagi per aglomeracions humanes i desplaçaments massius de persones procedents de zones més afectades”, va justificar Puig. El president valencià va apel·lar a la “comprensió de la ciutadania, especialment als afectats per una decisió tan complexa”, i hi va afegir que aquest ajornament es decideix de la mateixa manera que es va fer amb el carnestoltes de Venècia, la Fira de Turisme de Berlín i el Mobile World Congress de Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia