l'espluga de francolí
La Fira del Carquinyoli, amb una coca de sucre de més de 100 metres
El carquinyoli va ser el protagonista aquest cap de setmana a l'Espluga, amb la setena edició de la Fira del Carquinyoli. Dissabte a la tarda hi va haver l'actuació del ball de bastons, grallers i gegants de la vila, es va donar el tret de sortida a aquesta festa, que permet que tothom conegui el procés d'elaboració del dolç típic de l'Espluga de Francolí. Tant dissabte a la tarda com diumenge al matí, pastisseries, restaurants i cellers del municipi van oferir demostracions i degustacions dels productes típics de la vila. A més, els més petits van participar en tallers infantils de pastisseria. Dissabte a la tarda, algunes cuineres del poble també van ensenyar a fer pastissos dolços, alguns ja oblidats pels veïns de l'Espluga. La festa va culminar amb la trobada de puntaires i l'esmorzar popular, que es va celebrar ahir al matí amb una coca de sucre de més de cent metres.