Societat

EL PAPIOL (Baix Llobregat)

XXVIII Festa de la Cirera i Mercat Tradicional de Pagès

Les joies de l'estiu

La cirera és un cultiu tradicional del Baix Llobregat, del qual en viuen unes dues-centes famílies de la comarca. Les varietats més habituals són la burlat i l'starking, tot i que també s'hi conreen una trentena de varietats més. El municipi del Papiol ofereix aquest cap de setmana una bona oportunitat de descobrir-les i assaborir-les totes a la seva Festa de la Cirera, que arriba a la 28a edició. Enguany la fira anirà acompanyada d'un Mercat Tradicional de Pagès que omplirà el nucli antic del poble amb cercaviles, animacions musicals, rondallaires i tallers amb jocs de cucanya per als més menuts. Serà, segons els organitzadors, com tornar a l'essència dels mercats preindustrials. Durant els dos dies es podrà visitar també la clàssica exposició de cireres a la Sala del Castell, acompanyada d'una mostra d'oficis tradicionals.

5 i 6 de juny. Al voltant del castell.

Protagonista del nord al sud

El primer cap de setmana de juny solen coincidir en el calendari diverses fires o festes dedicades a la cirera arreu dels Països Catalans. Enguany la que trobem més al nord és la de Terrades (dia 6), però baixant cap al sud trobarem també fires dedicades a aquest fruit a Paüls (Baix Ebre), on la fira està dedicada també a les plantes aromàtiques, a la Salzadella (Baix Maestrat), on la tercera edició de la fira s'ha presentat en societat amb un cartell dissenyat per Javier Mariscal, i a Benissivà i Benitaia, a la Vall de Gallinera (Marina Alta).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.