Societat

Moren 36 persones grans en una residència de Sant Adrià

L’Ajuntament demana “ajuda urgent” a la Generalitat i al govern espanyol per pal·liar la “difícil situació”

Un total de 36 persones grans han mort a la residència Matacàs de Sant Adrià de Besòs des que va començar l’emergència sanitària del coronavirus, una xifra que engloba afectats per Covid-19 i morts per causes naturals.

L’ajuntament ho ha donat a conèixer en un comunicat en què ha exigit “l’ajuda urgent” de la Generalitat i del govern espanyol per pal·liar la “difícil situació” que travessa el centre, de titularitat privada i del qual desconeixen més detalls sobre l’afectació de la pandèmia.

El consistori ha assegurat que s’han posat en contacte amb el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies per sol·licitar “ajuda urgent” davant la falta de personal per cobrir les “nombroses baixes”, que serveis socials municipals està intentant solucionar després d’haver-hi destinat també “tots els recursos disponibles per cobrir necessitats”.

“Entenem la difícil situació per la que passen la Generalitat i el Govern central, però seguim reiterant la necessitat d’ajuda urgent. Demanem que es prenguin les mesures oportunes en aquesta situació, posant a disposició més mitjans personals o la intervenció directa del centre”, ha sostingut l’executiu municipal.

Per tot això, ha reiterat la necessitat de comptar amb equips de protecció individual i test de diagnòstic ràpid de Covid-19 amb l’objectiu d’identificar els contagiats i aïllar-los per evitar la propagació del virus.

L’ajuntament ha recordat a més que ja ha sol·licitat l’ajuda de la Unitat Militar d’Emergències (UME) per desinfectar el centre i que ha aportat material de protecció per a residents i treballadors, així com “el seguiment i suport diari, en tot moment coordinats amb la gerència”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia