Nova càmera termogràfica a Calonge
La policia local de Calonge i Sant Antoni ha adquirit una càmera termogràfica portàtil per prendre la temperatura corporal dels vianants i determinar, d’aquesta manera, si tenen febrícula o febre, un dels símptomes més comuns de la Covid-19. L’aparell permet d’obtenir dades a l’instant i té una gran precisió a l’hora de determinar la temperatura corporal. Des d’aquesta setmana el cos de policia ha començat una prova pilot per controlar la temperatura dels ciutadans a l’accés de quatre supermercats del municipi.
El dispositiu també servirà per controlar la temperatura corporal dels agents de la policia local, per detectar de manera precoç possibles casos de Covid-19, i implementar mesures de prevenció del contagi un cop es tornin a obrir al públic les oficines d’atenció ciutadana. D’aquesta manera, a banda de les mesures de distanciament i de desinfecció, l’Ajuntament faria un control de temperatura als ciutadans que vagin presencialment a les oficines d’atenció ciutadana un cop aquestes hagin obert les seves portes. La prova també està previst que es pugui aplicar als empleats municipals un cop hagin de tornar al seu lloc de treball.L’adquisició d’aquesta càmera termogràfica permetrà intensificar el control preventiu per evitar la propagació de la Covid-19 i s’afegeix a les mesures que implanta la Policia Local del municipi, entre les quals també hi ha l’adquisició d’un canó d’ozó per desinfectar les instal·lacions municipals.
Reunió del consell econòmic a Llagostera
G.BL’Ajuntament de Llagostera impulsa la creació d’un consell de participació ciutadana de promoció econòmica integrat per diferents sectors econòmics del municipi. Aquests sectors inclourien el teixit comercial de Llagostera, la restauració, la indústria, el turisme i els autònoms. Addicionalment, també es preveu la inclusió d’agents relacionats amb el món econòmic, com ara les cooperatives i les empreses de l’economia social. Es tracta d’una aposta que el consistori entén prioritària per fer front als efectes de la crisi econòmica de la Covid-19. La primera reunió va tractar actuacions orientades en aquest sentit.
Demanen activar el Consell de Salut de Banyoles
r. eConvivència i Progrés, a l’oposició a l’Ajuntament de Banyoles, ha elaborat una llista de propostes en relació amb la crisi sanitària, entre les quals figura donar més protagonisme al Consell Municipal de Salut un cop haurà passat l’alarma. “Es tractaria de considerar-lo una eina estratègica , plenament operativa, seguint el model del Consell Municipal Escolar”, ha manifestat el regidor Quim Fernández. El Consell de Salut, integrat pels sectors públics i privats vinculats amb la sanitat, es va crear el 2009. Per exemple, té la tasca de promoure els actes de La Marató de TV3 i donar cabuda a la Taula de Salut.
Renúncies a cobrar a Figueres i Camprodon
Els quatre grups municipals que formen el govern de Figueres (ERC, PSC, Canviem Figueres i Guanyem Figueres) van anunciar ahir que renuncien aquest mes d’abril a l’aportació que la corporació fa a tots els grups municipals que hi ha en el consistori. A partir del mes de maig i fins al desembre els grups renunciaran a la meitat de l’aportació que reben per grup. Junts x Figueres, a l’oposició, va celebrar que “es comencin a a aplicar les mesures del pla de recuperació que JxF va proposar”.
A Camprodon, els regidors de +Camprodon-ERC han acordat cedir les seves retribucions a la residència geriàtrica del municipi. “És el moment de mostrar, com a societat, que davant les dificultats tots ens arremanguem i no deixem ningú enrere”, ha afirmat el seu portaveu, Quim Coch. El grup ja havia aturat les tasques d’oposició des de l’inici del confinament i s’havia posat al costat del govern local.