Societat

societat

Es manté l’alerta i el perill per la crescuda dels cabals dels rius

Protecció Civil manté per a avui l’alerta de precipitacions intenses que s’havien d’intensificar durant la matinada al Pirineu, el Prepirineu i les comarques del litoral central. L’endemà d’una jornada amb molta inestabilitat en què els xàfecs i les tempestes es van desplaçar per tot el país amb molta pluja que va fer augmentar els cabals dels rius. Com a mesura de prevenció es demana, i així es manté per a les pròximes hores, no acostar-se a les lleres de rius com ara el Freser, el Ter i el Llobregat, que baixen molt plens. Alguns dels registres dels xàfecs intensos van descarregar amb menys de mitja hora 23 litres per metre quadrat a la Pobla de Segur o 22 litres per metre quadrat a Mas de Barberans. Els Bombers no van fer registrar sortides importants per culpa de la pluja més enllà de la retirada d’algun arbre per les ventades a la zona del Vallès. Sí que un despreniment a la catenària va obligar a reduir a una sola via la línia R11 entre Figueres i Llançà. Ahir al vespre havien caigut 50 litres per metre quadrat a Sant Joan de les Abadesses.

Les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya són que els ruixats i xàfecs, alguns amb calamarsa, es mantinguin com els pròxims tres dies a la zona del Pirineu. En aquests punts on la temperatura ha baixat molt, pot ser que fins i tot nevi a les cotes més altes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia