Salut

Salut reforça la campanya d’estiu amb 200 sanitaris

Suposa una inversió d’1,17 milions d’euros i inclou l’ampliació de l’horari d’activitat d’alguns centres de la costa i 13 ambulàncies més del SEM

Alguns consultoris locals no obriran

El Departament de Salut preveu destinar uns 200 sanitaris a reforçar la campanya d’estiu a la regió sanitària de Girona. Es tracta d’una xifra similar a la de l’any passat i s’inclou en una inversió total d’1.171.245,01 euros. En aquest context de “particularitats” derivades de la Covid-19 i que suposa un estat “d’alerta constant”, Salut manté, com altres anys, l’ampliació dels horaris d’alguns centres sanitaris del litoral, però també ha determinat que estiguin tancats tot l’estiu alguns consultoris locals on no es pugui garantir el compliment de les normes higièniques i de seguretat.

Els centres d’atenció primària que estaran oberts les 24 hores del dia des de dilluns que ve fins al 13 de setembre són el de Cadaqués i el de Platja d’Aro. El de Tossa de Mar estarà obert de 8 h a 24 h durant el mateix període, mentre que el de l’Estartit estarà obert fins a les 20 h. Per contra, el centre de Salut de Calonge aquest estiu estarà tancat perquè està en obres i no es preveu que pugui obrir fins al setembre. Segons Salut, com que no s’ha pogut trobar cap altre espai adient, els usuaris seran derivats al CAP de Palamós i al consultori de Sant Antoni de Calonge.

A banda de les instal·lacions, els professionals de reforç, siguin metges, infermeres o administratius, es destinaran als centres de salut de la costa, concretament a Portbou, Llançà, el Port de la Selva, Cadaqués, Roses, Empuriabrava, Torroella de Montgrí, l’Estartit, l’Escala, Palafrugell, Sant Antoni de Calonge, Platja d’Aro, Sant Feliu de Guíxols, Tossa de Mar, Lloret de Mar i Blanes.

Pel que fa al transport sanitari urgent, hi haurà 13 ambulàncies més del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) de l’1 de juliol al 31 d’agost. En aquest sentit, es posaran ambulàncies de reforç durant les 24 hores del dia a Torroella i l’Estartit, Platja d’Aro, Blanes, Lloret, Pineda, Palamós i Lloret (en aquest cas es tracta d’un vehicle d’intervenció ràpida). També hi haurà una ambulància de suport vital avançat d’infermeria (SVAI) a Figueres, mentre que hi haurà reforços de 12 hores a Calella de Mar, l’Escala i Palafrugell. Durant aquest període també està previst que les ambulàncies de Castelló d’Empúries i la Bisbal ampliïn el seu horari, que passarà de 12 a 24 hores, segons informa Salut.

Set morts més

Pel que fa al balanç del dia, Salut va registrar ahir set morts més a la regió sanitària de Girona a causa de la Covid-19, de manera que la xifra de víctimes mortals s’acosta a les 800. Concretament, són 798 –244 en residències, 355 en hospitals, 128 als domicilis i 71 no classificades.

El nombre de casos positius acumulats també continua pujant, amb 25 casos nous detectats, i fa que la xifra se situï en 7.009 afectats. En relació amb el dia anterior, el nombre d’altes dels centres hospitalaris només s’ha incrementat en una de nova i la xifra acumulada és ja de 2.691.

LA FRASE

És una mascareta molt versàtil i útil, que pot ser per a diferents col·lectius. De Km 0
Josep Vilaplana
President del col·legi de metges de girona

Presenten la mascareta Aleu a Girona

“Un producte molt versàtil i útil, per a diferents col·lectius i de Km 0.” Així definia la mascareta Aleu el president del Col·legi de Metges de Girona, Josep Vilaplana, a l’hora de presentar-la a Girona juntament amb altres impulsors del producte, com són Tecnoateneu Vilablareix, Soler & Palau, Prometal3D, Eurecat, Aira Robotics, BTwice, Stimulo, Artein Gaskets, Venfilter, Mini Pleat Filter, Tallers Jaume, Alzamora Packaging i Impremta Pagès. La mascareta, en procés d’homologació, costarà entre 25 i 45 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia