Societat

L’agressió racista de sis mossos, al Parlament

El conseller Buch ha de comparèixer a la comissió d’Interior per aclarir la denúncia

Ho demana la CUP

El conseller d’Interior, Miquel Buch, haurà de comparèixer a la comissió d’Interior per informar sobre el cas de l’agressió racista per part de sis agents de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) de la regió policial central a un jove negre a Sant Feliu Sasserra, denunciada per SOS Racisme i que investiga des del 2019 un jutjat de Manresa. La compareixença, sol·licitada pel grup CUP-CC, va ser aprovada ahir i, per ara, no té data.

La setmana passada, en la sessió de control al govern del Parlament, el conseller va assegurar que “seran expulsats del cos de manera immediata” els agents que siguin condemnats pel jutge de Manresa pels insults i les vexacions perpetrades. Tanmateix, SOS Racisme va denunciar que els superiors dels agents investigats no els volien identificar per la seva veu al jutjat, fet que suposava una clara obstrucció a la investigació. El cas és investigat pel titular del jutjat d’instrucció 5 de Manresa des del febrer del 2019, i els agents són investigats pels delictes de lesions i contra la integritat moral. La fiscalia especialitzada en delictes d’odi i discriminació també fa d’acusació.

SOS Racisme va donar a conèixer un àudio que va gravar el jove de 20 anys amb el seu mòbil i en què es fa evident l’agressió i l’actitud vexatòria amb paraules racistes del que semblen agents de la policia durant la seva detenció en l’operació d’un desnonament. La CUP ho va denunciar, ja que els agents “encara no havien estat suspesos”, i finalment han estat apartats de dispositius de carrer.

D’altra banda, tal com va avançar el conseller, dilluns presenta l’auditoria, que va definir com “la més gran de la història del cos” policial, sobre les accions dutes a terme per agents durant les protestes contra la sentència del Suprem als independentistes dels mesos d’octubre i novembre, de les quals una desena van ser qualificades d’abús policial. L’auditoria, però, és més àmplia i genèrica, “d’ordre públic del cos dels Mossos”, s’indica, que es farà al complex Egara, amb diversos ponents, i la cloenda a càrrec del síndic de greuges.

LA DATA

29.06.20
Es presenta
l’auditoria d’ordre públic dels Mossos, al complex Egara, on s’han de detallar les investigacions de mala praxi policial en les protestes postsentència.

Compareixença de l’inspector Arasa

L’inspector dels Mossos i cap dels ARRO a Barcelona, Jordi Arasa, haurà de comparèixer davant la comissió parlamentària d’Interior per informar sobre les seves responsabilitats en el desallotjament del 15-M a la plaça Catalunya del 2011, una petició del grup Catalunya en Comú-Podem que va ser aprovada ahir. Arasa va ser condemnat a dos anys i quatre mesos de presó i també d’inhabilitació per haver agredit “dos manifestants pacífics”, dels “indignats”, segons va resoldre l’Audiència de Barcelona. Presentarà recurs contra la pena, però Interior l’ha apartat del carrer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES