Salut

L’Hospitalet afronta amb escepticisme i resignació les mesures per frenar els nous brots de coronavirus

Reclamen “mà dura” contra els incívics per evitar un nou confinament que seria “insuportable”

Els veïns dels barris de la Torrassa, Collblanc i la Florida de l’Hospitalet de Llobregat han iniciat les dues setmanes d’autoconfinament recomanades pel Govern per frenar els nous brots de Covid-19 amb resignació, escepticisme i, en molts casos, total desconeixement.

Parelles d’agents cívics han recorregut els carrers d’aquests barris informant de les noves restriccions i recordant de la necessitat de complir les normes de prevenció, principalment l’ús de la mascareta.

Molts veïns reconeixen que l’actual situació “es veia venir” perquè molta gent ha saltat les normes per sistema des de l’inici de la pandèmia i dubten que amb recomanacions es pugui reconduir la situació. “O s’aplica mà dura o anirem a pitjor”, asseguren molts.

L’entrada en vigor de les mesures del Govern per frenar els nous brots de Covid-19 a tres barris de l’Hospitalet de Llobregat no ha variat en aparença l’activitat habitual en un dia feiner. Al carrer de la Primavera, a tocar del mercat de la Florida, la majoria de bancs estaven ocupats per gent gran que llegia el diari o conversava amb veïns, mentre l’anar i venir de vianants era constant. Això sí, a diferència del que venia succeint en les darreres setmanes, l’ús de la mascareta era molt majoritari.

A la plaça Espanyola, centre neuràlgic del barri de la Torrassa, per contra, l’activitat era molt inferior a la de les darreres setmanes segons els veïns. “Aquí des de primera hora del matí s’hi congregava molta gent, principalment jovent, i avui es veu molt tranquil”, destaca el propietari d’una tenda de queviures.

La majoria de veïns consultats als tres barris desconeixen el detall de les noves mesures de prevenció. Manuel, mossèn de la parròquia de la Mare de Déu de la Llum, assegura que si s’ha arribat a l’actual situació és per la “manca de sensibilitat” de molts veïns que “no són conscients de la gravetat de la situació”, però també reconeix “que hi ha certa confusió” amb les noves mesures.

Per pal·liar la manca d’informació, parelles d’agents cívics s’han passejat des de bon matí pels carrers dels tres barris per informar els veïns de les noves mesures i recordar la importància de complir les mesures de prevenció com ara dur ben posada la mascareta.

Pel que fa als propietaris de bars, restaurants i comerços, una vegada més han hagut d’adaptar la seva activitat al nou escenari. Tomàs, propietari d’un bar a tocar de la plaça Espanyola, explica que ha precintat la barra i ha reduït l’aforament tant a l’interior com a la terrassa del local seguint la normativa. “Aquestes mesures arriben quan començava a recuperar-me i cada cop tinc més dubtes sobre el futur del meu negoci”, lamenta. En una fleca propera, la Deisy, una de les seves treballadores, assegura que la feina ha baixat i confia que les noves estriccions “no atemoreixin a la gent”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia