Societat

El cas Palau té 56 immobles pendents d’anar a la subhasta

La majoria de les propietats, 23, corresponen a seus embargades de CDC

La justícia ja ha recaptat 9 milions

La subhasta de més de mig centenar d’immobles confiscats als principals condemnats pel cas de corrupció del Palau de la Música i de finançament il·legal de Convergència Democràtica de Catalunya servirà per acabar de satisfer les indemnitzacions als quatre grans perjudicats per l’acció de Fèlix Millet i companyia.

Una de les peces més cobdiciades de la subhasta, si abans no s’executa la seva venda per un altre costat, és la finca on hi ha la residència de la família Millet, tal com explicava ahir aquest diari. Aquesta és un dels 22 immobles intervinguts per la justícia a qui va ser el màxim responsable del Palau de la Música i l’Orfeó Català.

L’altre gran lot d’immobles que hauran de ser subhastats són els 23 que van ser embargats a Convergència Democràtica de Catalunya, que va ser condemnada a pagar 6,6 milions d’euros.

Pel que fa als dos membres de la família Montull, sorprèn el fet que a la filla de Jordi Montull, Gemma, se li van intervenir sis propietats, una més que al seu pare. Les propietats principals d’una i altre són a Teià, on tots dos vivien quan va esclatar el cas en una urbanització amb mansions de gran luxe.

Fins avui, els principals acusats del cas Palau han aportat un total de 9.239.404,81 euros. La major part d’aquests diners són els 5,6 milions que ja ha aportat Fèlix Millet, que difícilment podrà aportar més diners pel seu compte, al marge d’aquells que es puguin obtenir a través de la subhasta dels seus béns embargats.

La dona de Millet, la difunta Marta Vallès, va aportar en vida fins a 1,1 milions, i l’empresa Bonoima, que estava registrada al seu nom i a la qual el seu marit es feia ingressar de forma irregular uns bonus que també es feia pagar de forma irregular pel Palau, ha aportat 500.000 euros. Pel que fa a la família Montull, l’aportació feta fins ara supera els 1,1 milions d’euros, la major part corresponents al pare, Jordi. La dona de Montull, Mercè Mir, ha aportat 200.000 euros, i la resta, la filla Gemma.

En el repartiment dels diners, fins ara la més beneficiada ha estat la Fundació de l’Orfeó Català, a qui li han pertocat 2,5 milions d’euros, 100.000 euros més que el Consorci del Palau, on hi ha representades les administracions públiques. L’Audiència ha ordenat ara un nou pagament que beneficiarà, sobretot, l’Assocació de l’Orfeó, a qui corresponen 1,7 milions. En aquesta ocasió Hisenda rebrà 168.000 euros.

Resignat, resilient, rehabilitant-se

L’últim diumenge d’aquest mes d’octubre Fèlix Millet haurà complert els quatre mesos tancat a presó després que la condemna de l’Audiència de Barcelona esdevingués ferma. Ni el seu precari estat de salut, ni l’edat avançada, no ha estat impediment perquè Millet avanci en el compliment de la pena imposada, si bé ho fa ingressat a la secció d’infermeria, en una cel·la on conviu amb un pres fumador com ell. Fonts penitenciàries han explicat que Millet està resignat a la seva sort, adaptant-se al medi i complint amb les obligacions, com és el seguiment d’un curs de rehabilitació: Atura’t i pensa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.