Societat

Torrons i Mel Alemany implanta la figura del “guaita”

Ha estat la primera firma en implantar aquesta iniciativa. Cada setmana, un treballador voluntari que fa les funcions de “guaita”, supervisa les tasques de producció del torró.

L’empresa d’Os de Bala­guer, Tor­rons i Mel Ale­many acaba d’implan­tar la figura del “guaita” coin­ci­dint amb l’inici de l’ela­bo­ració del torró d’aquesta cam­pa­nya de Nadal. Es tracta d’una fórmula que per­met que siguin els matei­xos tre­ba­lla­dors els res­pon­sa­bles de garan­tir la segu­re­tat ali­mentària a través d’una ini­ci­a­tiva a la qual hi par­ti­ci­pen voluntària­ment i que con­sis­teix en vet­llar perquè tot l’equip com­pleixi amb la nor­ma­tiva sanitària que marca la Covid-19. Així doncs cada set­mana de forma voluntària un tre­ba­lla­dor de l’empresa és l’encar­re­gat de vet­llar perquè es com­plei­xin tots els pro­to­cols per garan­tir la nor­ma­tiva sanitària i a la vegada la segu­re­tat ali­mentària.

Ale­many ha estat la pri­mera de les empre­ses que ha implan­tat aquesta fórmula que ha ideat la firma d’Alma­ce­lles Marta Quin­tana Ges­to­ria Ali­mentària diri­gida per l’advo­cada espe­ci­a­lit­zada en Dret Ali­men­tari Marta Quin­tana. La nomen­cla­tura del ’guaita’ s’ins­pira en els guai­tes fores­tals i fa referència a la per­sona que guarda, vigila i defensa un indret deter­mi­nat i segons explica l’advo­cada, “pen­sem que és una manera coo­pe­ra­tiva de cui­dar-nos entre tots i també una opor­tu­ni­tat per apren­dre a millo­rar pro­ces­sos a l’empresa, és a dir, el guaita ens per­met par­lar en posi­tiu d’aquesta nova nor­ma­li­tat, que prou falta fa”. A més, es pre­mia al tre­ba­lla­dor que vol assu­mir aquesta tasca amb un dia de festa del que podrà gau­dir durant el pri­mer tri­mes­tre de l’any vinent.

El ’guaita’ té com a encàrrec super­vi­sar totes les tas­ques pre­vis­tes per la nor­ma­tiva i noti­fi­car-les a través del mòbil i avi­sar els com­panys quan es pro­du­ei­xin des­cuits o incom­pli­ments. El diven­dres es fa una reunió set­ma­nal en la que el guaita de la set­mana informa de les incidències i les per­so­nes a qui ha cal­gut avi­sar al Cap de Qua­li­tat i als res­pon­sa­bles de l’enva­sat de mel i de l’ela­bo­ració de torró per tal que puguin fer segui­ment la set­mana següent.

El con­trol online del procés és una pos­si­bi­li­tat que ofe­reix el pro­grama Con­tro­ller 3.0, un software ideat per aquesta asses­so­ria llei­da­tana que per­met digi­ta­lit­zar tots els pro­to­cols de segu­re­tat ali­mentària i que arran del Covid ja uti­lit­zen una tren­tena d’empre­ses cata­la­nes.

Segons Marta Quin­tana “El guaita pot anar con­tro­lant tots els pro­ces­sos amb el mòbil gràcies a al Con­tro­ller que es una APP al núvol que vam desen­vo­lu­par per al con­trol de la segu­re­tat ali­mentària. Per aquest motiu ara també es pot uti­lit­zar per apli­car la nor­ma­tiva sanitària que exi­geix la Covid-19. La idea de futur però és que el con­trol de segu­re­tat ali­mentària ja puguin fer-lo els matei­xos emple­ats mit­jançant l’APP”

Segons ha expli­cat el gerent d’Ale­many, Fer­ran Ale­many, “Hem de ser posi­tius i pen­sar com podem apren­dre del que ens ha por­tat la Covid-19 i una de les lliçons és que podem millo­rar els pro­ces­sos a l’empresa i cor­res­pon­sa­bi­lit­zar-nos de la nos­tra segu­re­tat mit­jançant una eina digi­tal i a la vegada par­ti­ci­pa­tiva”.

Més informació:

https://alemany.com

Alemany 1879



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.