Salut

L’hospital de Campdevànol només vol ingressos Covid

Un brot intrahospitalari que ha causat tres morts motiva aquesta decisió, de moment per una setmana

Els altres nous pacients es derivaran cap a l’hospital d’Olot

Els pacients positius s’han redistribuït en una unitat

L’hospital de Campdevànol només acollirà pacients positius de Covid-19 i derivarà els que necessiten hospitalització per altres causes al d’Olot i comarcal de la Garrotxa o a altres centres de referència de l’entorn, com a mínim fins dimecres vinent. La direcció de l’hospital campdevanolenc ha pres aquesta decisió arran d’un brot detectat el 4 de novembre passat al centre, en concret pel positiu d’un professional, que, segons va afirmar ahir el gerent, Joan Grané, va contraure el virus a fora, ja que tothom al centre segueix escrupolosament les mesures de protecció i d’autoprotecció.

Ara mateix, hi ha 26 pacients positius ingressats a Campdevànol, entre aguts i sociosanitaris. Aquest brot instrahospitalari ha afectat en total, i ara per ara, 29 pacients i 18 professionals, i s’hi han registrat tres defuncions. Dues d’aquestes són de pacients que van ingressar per patologies molt greus i que van contagiar-se al centre.

Joan Grané va detallar que el comitè de crisi del centre ha redistribuït tots els pacients positius en una unitat de l’hospital, i la resta de malalts, en una unitat no Covid. “L’objectiu és poder deslliurar espais de l’hospital per poder fer una desinfecció integral i poder tornar a permetre ingressos de pacients no Covid el més aviat possible i sense perill de poder-se infectar per la malaltia”, va indicar. A més, hi va afegir que avui es desplaçaran fins a l’hospital del Ripollès integrants del Servei de Vigilància Epidemiològica, per analitzar conjuntament les mesures que s’estan aplicant, modificar-les si cal i activar-ne de noves. Va recordar també que des de principi de novembre ja havien prohibit les visites als pacients ingressats i es van suspendre les operacions amb ingrés.

D’altra banda, Joan Grané va informar que a partir d’avui es traslladaran pacients, si és el cas, a l’hospital garrotxí, amb el qual ja comparteixen alguns serveis assistencials, juntament amb l’Hospital General de Vic, on també podrien derivar-se pacients si calgués. En principi, i segons ell, es preveu que no se superarà la vintena. Aquesta mesura estarà vigent durant una setmana, i dimecres que ve es valorarà si cal continuar aplicant-la o no.

Olot

Mentre l’hospital del Ripollès anunciava aquestes noves restriccions, el seu homòleg de la Garrotxa feia públic un comunicat en què anunciava l’aixecament d’algunes de les restriccions, ja que ha disminuït la corba de contagis per Covid-19. En concret, el centre olotí ha recuperat les visites a la unitat 1 –llarga hospitalització– i l’activitat quirúrgica sense ingrés als tres quiròfans i les intervencions oncològiques i les urgents. L’objectiu és anar recuperant tota l’activitat quirúrgica i mantenir unes franges horàries per a les visites als pacients que estan ingressats amb total seguretat.

LES XIFRES

807
persones
positives confirmades amb tests PEC s’han detectat al Ripollès des del mes de març.
387
és el nivell
on s’ha situat l’índex de rebrot, amb quaranta casos positius confirmats l’última setmana de novembre.

“Al virus li agrada molt que la gent es mogui”

“La segona onada de la pandèmia no l’ha provocat l’hospital, sinó la societat. Em fa molta por el proper cap de setmana, perquè a la Covid-19 li agrada molt que la gent es mogui”, va indicar el gerent de l’hospital de Campdevànol i comarcal del Ripollès, que es va manifestar molt preocupat per la incidència del llarg pont de la Puríssima en l’evolució de la pandèmia a la comarca. Grané va avançar que les dades epidemiològiques del Ripollès no són bones i, en aquest sentit, va recordar que la comarca ha registrat diversos brots, els dos més recents a les residències geriàtriques de Ribes de Freser i Camprodon.

Segons les dades facilitades pel Departament de Salut de la Generalitat, el risc de rebrot al Ripollès s’ha situat en els 387 punts, i venia dels 429 de la setmana passada, però dels 378 de principi de novembre. En l’actualitat hi ha 40 casos confirmats i un total de 807 acumulats des de l’1 de març. S’hi han dut a terme 10.753 tests PCR, un 6,9% dels quals han donat positiu, també durant el mateix període. D’acord amb aquestes dades i la situació actual a l’hospital del Ripollès, Joan Grané va sentenciar que no descarten aplicar mesures encara més contundents si la situació actual evoluciona negativament. I és en aquest context que el gerent del centre hospitalari campdevanolenc ha insistit que aquest cap de setmana llarg de la Puríssima és clau per a l’evolució de la pandèmia a la comarca del Ripollès. L’hospital dona servei a una població de referència de 25.000 persones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.