Societat

Segona estrella Michelin per a Bo.TiC i Cinc Sentits

Cap nou ‘triestrellat’ en un any de pandèmia que ha danyat l’hostaleria

Els restaurants Bo.TiC, a Corçà (Baix Empordà), del xef Albert Sastregener, i Cinc Sentits, a Barcelona, del cuiner Jordi Artal, van aconseguir ahir la seva segona estrella en la Guia Michelin d’Espanya i Portugal 2021. En una gala telemàtica en la qual cap restaurant va aconseguir entrar-hi com a nou triestrellat, també es va anunciar la incorporació de tres establiments catalans amb la seva primera estrella, dels dinou reconeguts. Es tracta d’Atempo, a Sant Julià de Ramis (Gironès), i Quatre Molins, a Cornudella de Montsant (Priorat), així com L’Aliança 1919, a Anglès (Selva), que la recupera després de perdre-la el 2014.

La gala de les estrelles Michelin, retransmesa en directe des de la Reial Casa de Correus de Madrid i presentada per Cayetana Guillén Cuervo i Miguel Ángel Muñoz, va tenir com a notícia destacada la inamovibilitat dels restaurants triestrellats, ja que no n’hi va entrar cap de nou. Així, la guia continua reconeixent onze establiments, entre els quals es mantenen els catalans El Celler de Can Roca, Lasarte i ABaC.

En la categoria d’establiments amb dues estrelles, integrada per 38 restaurants, enguany se n’hi han incorporat tres, dos d’ells catalans. El primer és Bo.TiC, projecte del xef Albert Sastregener i instal·lat en una antiga fàbrica de carruatges. El cuiner hi defensa elaboracions creatives “de gran nivell tècnic”, respectuoses amb la tradició, però fidels sobretot a aconseguir “nitidesa en cada gust”. També ha pujat de categoria el Cinc Sentits de Jordi Artal. El cuiner proposa una singular ruta per la història de la seva família, posant en relleu els gustos de la “cuina catalana moderna” amb l’ajuda de petits productors de confiança

Premi Nacional

D’altra banda, l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició va atorgar ahir el Premi Nacional de Gastronomia a Albert Adrià, xef del Tickets de Barcelona, mentre que Jordi Coromina, xef de l’Horta de Tavertet (Osona), va obtenir el premi Revelació; Alfred Romagosa, del restaurant Fermí Puig, es va endur el premi Cap de Sala, i Javier de las Muelas, cocteler i empresari, el premi especial de l’Acadèmia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

sequera

S’aixeca l’excepcionalitat a Ter-Llobregat i Darnius passa a emergència I

Barcelona
Societat

Inversió de 5, 7 milions per transformar l’Artèxtil en un campus sanitari de la UAB

Sabadell

Di-Versiones, Julieta i Pelukass, caps de cartell dels concerts de Festa Major

salt
societat

El Tour, el nou gran esdeveniment que també acollirà Barcelona

Barcelona
societat

Inici d'estiu a les platges metropolitanes amb un 20% menys d’espai de sorra

Montgat

David Montoro relleva Isaac Padrós com a president de Multicapacitats

GIRONA
societat

Adjudiquen les obres per recuperar l’aigua de la mina del barri Fortuny

Reus

Reconeixement a la trajectòria de diversos càmpings gironins

CALONGE I SANT ANTONI

45 concerts en 10 escenaris per celebrar el Dia de la Música

girona