Societat

El confinament de la Cerdanya i la falta d’oferta d’esquí a Andorra porten nous esquiadors al Pirineu lleidatà

Port Ainé fa una valoració positiva de l’inici de la temporada i gairebé ja ha venut tots els forfets fins al 4 de gener

El confinament perimetral de la Cerdanya i l’endarreriment de l’obertura de les estacions d’esquí andorranes han portat esquiadors d’arreu del país a visitar les estacions del Pirineu lleidatà.

A Port Ainé aquest dissabte de Sant Esteve s’hi han vist esquiadors habituals així com d’altres que acostumaven a visitar les pistes ceretanes i del Principat i que han fet la reserva a última hora.

La directora comercial de les estacions d’Espot i Port Ainé, Gemma Tost, ha fet una valoració “positiva” de l’arrencada de la temporada i ha dit que tenen pràcticament tots els forfets venuts fins al 4 de gener.

Tot i això, reconeix que l’ocupació no té res a veure amb la dels altres anys perquè les “restriccions no ho permeten”.

L’estació de Port Ainé ha obert la temporada amb un 50% de l’aforament.

De moment, la seva directora comercial, Gemma Tost, diu que la valoració és “positiva” i que es nota que la gent “té ganes d’esquiar”, encara que els percentatges d’ocupació que tenen estan lluny dels d’anys anteriors ja que “les restriccions no ho permeten”. “Més o menys anem treballant”, diu Tost, que també ha afegit que ja tenen la majoria dels forfets venuts fins al 4 de gener.

Per la seva banda, considera que el confinament perimetral de la Cerdanya i del Ripollès “ha acabat afectant” i que hi ha gent que ha volgut reservar forfets fins a última hora i que s’han quedat sense.

Tot i això, no ho han “notat tant” com els hotelers que han obert, que aquest cap de setmana registren una ocupació al voltant del 60%.

Carla Balletbò, veïna de Mollet del Vallès, és el primer cop que visita les pistes de Port Ainé, ja que acostuma anar a esquiar a Andorra.

Malgrat saber que la situació de la Cerdanya es podria estendre també a altres parts del territori, van decidir fer una reserva per a tot el cap de setmana i, així, “provar també una altra estació”. “Al final hem tingut sort i podem estar aquí”, ha indicat.

Per la seva banda, Cristina Teruel ha explicat que la seva família havia reservat un hotel a la Cerdanya per passar-hi Nadal i anar a esquiar. Després de cancel·lar-la de manera gratuïta, aquesta família de Barcelona ha optat per passar quatre dies a un hotel de Sort i anar a esquiar a Port Ainé.

“Ens està encantant, les pistes estan molt bé i malgrat que el temps d’ahir va ser dolent avui està sent molt maco”, ha afegit.

Albert Sanmartín també tenia pensat reservar una estada a la Cerdanya per a aquest cap de setmana, ja que acostuma anar a esquiar a Masella o a pistes andorranes. L’anunci del tancament perimetral de la comarca, però, va fer que “ràpidament” fes una reserva al Pirineu lleidatà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia