Educació

Cinc escoles tancades i transport limitat pel gel

Continuen tancades al Priorat, al Pallars i a l’Alt Empordà

El transport no es normalitza en vuit comarques

Cinc escoles del Priorat, el Pallars Jussà i l’Alt Empordà continuaven ahir tancades pels riscos de seguretat que suposen la neu i el gel que han portat el temporal Filomena i l’onada de fred immediata. Però tampoc el transport escolar no s’ha pogut normalitzar encara en vuit comarques afectades per la persistent nevada del cap de setmana. Mentre que a les Garrigues, el Segrià, la Conca de Barberà, l’Urgell, la Segarra, la Noguera, l’Alt i el Baix Camp i la Terra Alta han pogut reobrir totes les escoles, al Priorat ahir encara no podien reprendre les classes l’escola Llicorella de Gratallops, l’escola Pius XII del Molar i l’escola Rossend Giol de Porrera, una situació que afecta 82 alumnes, tot i que la majoria de centres de la comarca ja han reprès l’activitat lectiva.

Segons informava el Departament d’Educació a quarts de deu del matí d’ahir, les altres dues escoles encara tancades des de dilluns, quan s’havia de reprendre el curs, eren la d’Espluga de Serra, al Pallars Jussà, i la Lliurona d’Albanyà, a l’Alt Empordà, amb 27 alumnes afectats. La recuperació del transport escolar encara serà més lenta perquè la formació de clapes de gel sobre l’asfalt de les carreteres locals durant la matinada desaconsella la represa d’alguns trajectes dels busos a primera hora del matí. Encara que no queda cap comarca amb la suspensió integral de tot el transport, el servei s’ha reprès amb trajectes encara bloquejats en vuit comarques del país. Al Camp, a més del Priorat, el servei està limitat a la Conca de Barberà i al Baix Camp, mentre que a les Terres de l’Ebre continuen suspesos alguns trajectes a la Terra Alta i a la Ribera d’Ebre. A més del Pallars Jussà, a Ponent el transport està afectat a l’Alt Urgell i les Garrigues.

El nombre d’alumnes que no han pogut reprendre les classes presencials és superior al centenar, ja que, més enllà de les cinc escoles tancades, d’altres estudiants no poden sortir dels seus municipis amb busos escolars.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona