Societat

Traslladen a l’entrada de Santes Creus el monòlit que va aparèixer dissabte a l’albereda

L’Ajuntament d’Aiguamúrcia retira la peça per evitar que algú se l’endugui i per protegir l’espai natural

L’Ajuntament d’Aiguamúrcia (Alt Camp) ha retirat el monòlit que dissabte va aparèixer a l’albereda de Santes Creus per evitar que algú se’l pogués endur i preservar-lo com un nou atractiu turístic. La peça, que fa uns tres metres d’alçada i té inscrits uns jeroglífics egipcis, quedarà reubicada aquest dimecres en una placeta situada a l’entrada del nucli de Santes Creus. La decisió de desmuntar la peça es va precipitar dimarts després que es tingués coneixement de la desaparició del monòlit de Platja d’Aro (Baix Empordà), segons ha explicat a l’ACN l’alcaldessa, Dolors Palma. A més, el consistori ha decidit actuar per evitar que la gran afluència de curiosos a l’albereda es convertís en un “problema” de massificació en un espai protegit.

L’alcaldessa ha explicat que després de la desaparició del monòlit de Platja d’Aro nombrosos veïns es van adreçar al consistori per suggerir la retirada de la peça, atès que es trobava en un indret “molt amagat” i sense vigilància. Dimarts al vespre l’Ajuntament el va retirar preventivament i aquest dimecres al matí el govern municipal ha acabat de definir-ne la nova ubicació, en una placeta ubicada just després del pont de pedra.

Dolors Palma ha detallat que el monòlit el van ancorar a l’albereda amb una mica de formigó. “Això ens sap greu perquè es tracta d’una zona delicada”, ha lamentat. De moment es desconeix qui hauria col·locat la peça i amb quin objectiu ho hauria fet. Només se sap que el missatge inscrit a l’obelisc podria traduir-se com ‘comença el joc’. “Tenim tots molta curiositat, però no en sabem res”, ha admès l’alcaldessa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia