Salut

Confirmen la presència d’autoanticossos contra una citocina com a indicador d’un mal pronòstic de la covid-19

Un estudi de l’IDIBELL aporta més dades sobre què pot impedir un bon funcionament de la resposta antiviral

Investigadors han confirmat la presència d’autoanticossos contra la citocina interferó 1 com a indicador d’un mal pronòstic de covid-19. L’interferó és una proteïna antivírica, actua com a barrera contra un virus.

L’estudi , publicat a la revista Journal of Clinical Immunology , l’han dut a terme el grup de Malalties Neurometabòliques de l’Institut d’Investigacions Biomèdiques de Bellvitge (IDIBELL) i Medicina Interna de l’Hospital Infanta Leonor de Madrid.

La genetista i cap del grup de l’IDIBELL, la doctora Aurora Pujol, diu que l’estudi confirma “no només la prevalença dels autoanticossos en un nombre important de pacients amb pitjor pronòstic, sinó que els correlaciona amb biomarcadors ja en ús clínic i en subratlla el valor predictiu”.

L’estudi demostra que el 10% dels pacients amb covid-19 severa presenten anticossos neutralitzants contra la citocina interferó tipus 1.

Aquests anticossos impedeixen el bon funcionament de la resposta antiviral i constitueixen un factor de risc a presentar major gravetat.

Els resultats de l’estudi apunten que detectar autoanticossos contra l’interferó a l’arribada a l’hospital podria ser de gran utilitat per seleccionar aquells pacients amb més probabilitat de patir hiperimmunitat (tempesta de citocines) i acabar a l’UCI i, així, poder adaptar-los el tractament, per exemple, intensificant l’administració d’interferó exogen.

L’estudi s’ha realitzat en col·laboració amb el laboratori de Paul Bastard i Jean Laurent Casanova a Rockefeller University NYC/Imagine Institute a París.

Estudis previs havien apuntat que la citocina interferó tipus 1 podria estar tenint un paper clau en el desenvolupament de les formes més severes de covid-19.

Aquests treballs van mostrar que un 10% dels pacients amb formes greus havien desenvolupat anticossos propis contra l’interferó i, a més, estudis paral·lels van demostrar que mutacions en la via de senyalització d’aquesta citocina també estaven relacionades amb covid-19 severa.

Els interferons són proteïnes de senyalització similars a les hormones que són essencials en la defensa contra les infeccions víriques.

Aquest tipus de resposta immune és encara més important en la lluita contra el coronavirus, ja que el mateix virus té mecanismes per reduir la producció d’interferó per part de les cèl·lules del sistema immunitari.

Per tant, en les persones amb anticossos contra aquesta citocina els efectes se sumarien i el virus passaria inadvertit per a les defenses de l’organisme.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Infraestructures i Serveis

Aposten per desdoblar una línia de mercaderies Saragossa-Tarragona amb estació a Lleida

Lleida
GIRONA

Detecten 555 casos de càncer de còlon en 10 anys amb el cribratge

GIRONA
Societat

Entitats i plataformes es manifesten contra la planta de Lotte

Mont-roig del camp
Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Un estudi de l'IDIBGI i l'ICO identifica un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT
Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona
CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON