Societat

Omella posa el seu càrrec a disposició del papa en fer 75 anys

És un tràmit que els bisbes han de fer segons el Codi de Dret Canònic, tot i que el papa no acceptarà la dimissió i l’arquebisbe de Barcelona seguirà uns quants anys més

Aquest dimecres 21 d’abril, el cardenal Joan Josep Omella fa 75 anys, edat en què tots els bisbes han de presentar la seva renúncia al papa, segons el cànon 401,1 del Codi de Dret Canònic. Tot i la notificació obligatòria, es preveu que el papa no accepti la seva dimissió i que, per tant, continuarà al capdavant de l’arquebisbat de Barcelona uns anys més.

Omella va ser nomenat arquebisbe de Barcelona el setembre del 2015 i des del 3 de març de 2020 és el president de la Conferència Episcopal Espanyola, un mandant que té una durada de quatre anys. Segons recorda en un comunicat l’Arquebisbat de Barcelona, el 27 de juny de 2017 el papa Francesc li va concedir “la dignitat de cardenal i seguirà sent elector fins que celebri els 80 anys”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia