Societat

Societat

Hipra, de Girona al món

La farmacèutica d’Amer compra una nau de 6.000 m² al polígon del CIM de la Selva i impulsa el creixement a Aiguaviva, on invertirà 472 milions

El desenvolupament de la vacuna contra la Covid-19 significa una “pressió positiva”

La farmacèutica Hipra, amb seu a Amer, continua el seu creixement a les comarques gironines amb l’adquisició d’una nova nau al polígon del CIM de la Selva, al límit dels termes de Riudellots i Vilobí d’Onyar.

A banda del CIM, Hipra també té unes instal·lacions al Parc Científic de la UdG, a Girona, i també prepara el campus al polígon Can Garrofa, a Aiguaviva, on actualment estan en obres. L’expansió d’Hipra va paral·lela, el darrer any, a la implicació de l’empresa en la lluita contra la Covid-19, amb accions com ara la cessió de les seves instal·lacions a les autoritats sanitàries just a l’inici de la pandèmia per poder analitzar les proves PCR i fabricar respiradors. A més, el seu nom s’ha internacionalitzat encara més quan s’ha conegut que avança –fins a la recent confirmació– en la seva pròpia vacuna contra la Covid-19 i el mes que ve començarà a fer-ne assajos clínics.

El divendres 16 d’abril, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i els ministres Carolina Darias i Pedro Duque van ser a la seu central d’Hipra a Amer, igual que la consellera de Salut, Alba Vergés. Pel director de la divisió de salut humana d’Hipra, Toni Maneu, el desenvolupament de la vacuna Hipra SARS-CoV-2 és “un repte atractiu” i alhora “una pressió positiva”. “La manera de treballar [de l’empresa], amb moltíssima disciplina i el màxim d’exigència, però, no canviarà.”

En una de les potes de la seva expansió, Hipra ha tancat fa uns dies la compravenda d’una nau al polígon del CIM de la Selva, una situació estratègica a tocar de l’aeroport de Girona, l’autopista AP-7 i l’A-2. Es tracta d’una nau on fins ara hi havia ubicat el Grup Logístic Vilarroya (GLV), dedicat a la distribució de premsa, revistes i productes editorials, i a tocar d’una altra nau que Hipra ja té en aquest complex dedicat a logística. La nau de GLV –grup amb la participació d’Hermes Comunicacions, que té el 35% de les accions; Grup Godó, amb un altre 35%; Prensa Ibérica, i distribucions generals Boyaca– té uns 6.000 metres quadrats de superfície i estava a la venda des de feia sis anys. Ara, GLV, on treballen una trentena de persones, buscarà una ubicació més petita.

D’altra banda, continuen en marxa les obres a Aiguaviva, on el 2017 el grup va comprar 114.000 metres quadrats amb l’objectiu de tenir espai per ampliar les instal·lacions i cobrir les necessitats d’expansió de la producció dels propers anys. En aquest espai, l’empresa desenvoluparà el seu campus i hi preveu invertir 472 milions d’euros fins al 2026. Fa tres anys, Hipra va culminar una inversió de 50 milions d’euros per posar en marxa una nova planta de fabricació a Amer, amb tres línies de producció de més de 12.000 metres quadrats que van servir per doblar la seva capacitat productiva, i un nou centre d’R+D, on, precisament, s’ha fet l’anàlisi dels tests PCR durant la pandèmia.

La multinacional, amb més de 2.000 treballadors i filials en 39 països, ocupa el sisè lloc en el rànquing mundial en vacunes per a la salut animal i és el laboratori “que més vacunes innovadores i tecnològiques ha llançat els últims deu anys, amb un total de 22”, informa la companyia. Hipra va tancar l’exercici 2020 amb una xifra de negoci de 319 milions d’euros. El 2021 preveu un creixement del 13,5% respecte al 2020.

10
per cent
de la facturació anual dedica la companyia Hipra a la recerca i al desenvolupament de les noves vacunes.
580
llocs de treball
“altament qualificats” preveu el pla d’Hipra per al seu campus d’Aiguaviva.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.