La demanda per al lleure d’estiu de Fundesplai es dobla
La fundació preveu tornar al volum de participants del 2019
La crisi farà pujar el nombre de peticions de beques
Després d’un curs escolar amb limitacions a les extraescolars i el lleure educatiu, i amb restriccions dins d’escoles i instituts que encara dificulten la interacció, continua sent gran la necessitat d’aire lliure i de socialització d’infants i joves. Això explica que la demanda d’inscripcions a casals d’estiu, colònies i camps de treball que rep Fundesplai s’hagi doblat respecte al 2019, com ha detectat una de les principals patronals del lleure educatiu. “Per a nosaltres és un indicador de la necessitat que tenen aquests nens i les famílies de gaudir de les relacions socials, de compartir entorns i gaudir de la natura”, va declarar divendres la directora general de Fundesplai, Cristina Rodríguez. Ho va fer durant la presentació de la campanya d’aquest estiu, que pretén tornar als nivells anteriors a la pandèmia, després d’un 2020 a mig gas.
Fundesplai ha projectat 1.300 tandes de colònies, casals, campaments i colònies en família en què preveu que hi hagi 68.000 participants. Seria pràcticament el doble que l’estiu passat i una xifra similar a la del 2019. Aquell any van atorgar 5.275 beques i l’estiu passat, amb 35.000 participants, en van donar 4.667. Això suposa un increment del 57% de famílies becades com a conseqüència de la crisi, i tot fa preveure que la necessitat aquest any serà encara més gran. Per aquest motiu l’entitat fa una crida a col·laborar en la campanya Un estiu per a tothom.
El director d’innovació i continguts de Fundesplai, Carles Xifra, va destacar algunes activitats, com per exemple les 300 tandes en escoles i ajuntaments relacionades amb els objectius de desenvolupament sostenible i el campus científic marí en col·laboració amb el CRAM.
LA FRASE
Satisfacció amb el nou protocol
Rosa M. BravoLes patronals han rebut amb satisfacció el protocol que ha presentat Joventut per al lleure educatiu d’aquest estiu. La principal novetat és l’ampliació del nombre de participants dels grups estables, que l’any passat estava limitat a 10 i aquest any podrà ser de 24 per als casals i 30 per a les colònies, sempre que no contradigui el que estigui establert pel Procicat.
“És un pas cap a la normalització i la coherència educativa de la nostra metodologia”, va valorar el director d’innovació i continguts de Fundesplai, Carles Xifra, que va destacar que el protocol “facilita bastant més” l’organització de les activitats. És una opinió similar a la del president del MCECC-Fundació Pere Tarrés, Xavi Nus: “Ens dona el marc que permetrà acabar d’organitzar unes activitats que, com es va demostrar l’estiu passat i durant aquest curs, són segures.” A l’Acellec creuen que els criteris “milloren una mica les condicions de l’estiu passat”, i assenyalen que el repte és “donar seguretat a les famílies i garantir ajuts universals” per assegurar l’accés a les activitats.