Societat

El govern espanyol no descarta suspendre impostos sobre la llum davant la pujada de preus

La ministra de Transició Ecològica contempla la mesura de forma “excepcional i provisional” per facilitar als consumidors fer front a les factures

El govern espanyol no descarta que, davant la pujada que s’està produint en les preus de l’electricitat, torni a suspendre alguns impostos, com va fer el 2018, quan davant una escalada de preus, va suspendre durant sis mesos l’impost a la generació elèctrica del 7% i va desactivar el “cèntim verd” per als combustibles destinats a la generació elèctrica.

La ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, ha assegurat aquest dimecres al Congrés dels Diputats, on ha respost una interpel·lació del PP, que, juntament amb una “reforma seriosa de la fiscalitat energètica” en la qual el govern espanyol ja està treballant, “no és descartable que davant una situació tensa, com l’actual, s’hagi de tornar a fer el que ja vam fer en el seu moment”.

Ribera ha indicat que el govern espanyol no descarta tornar a suspendre “alguns dels elements fiscals amb caràcter excepcional i provisional” per a facilitar als consumidors “fer front a una factura que s’han encarit per l’increment dels costos dels combustibles fòssils, dels quals ha dit que cal anar apartant-los.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia