Societat

L'ESPLUGA DE FRANCOLÍ

L'incivisme ataca la festa a l'Espluga

Sorgeix un grup al Facebook que vol recuperar una xaranga de festa major “segura”

L'incivisme que es viu a l'Espluga de Francolí és un dels aspectes agredolços de la festa major en els últims anys, concretament la celebració de la xaranga pels carrers de la vila el diumenge de matinada, un dels actes més arrelats en què participa gent de totes les edats. Un cas més puntual i recent, poc esperançador, han estat els episodis violents que hi va haver el cap de setmana passat en el marc de la Setmana Jove, que evidencien el poc civisme d'algunes persones al municipi. En qualsevol cas, un grup desvinculat del sector violent ha sorgit a les xarxes socials, el Facebook, per fer una crida als ciutadans amb un únic objectiu: recuperar la xaranga d'una manera “cívica”. Sota el lema Jo també vull una xaranga per la festa major, promouen aquesta activitat tan divertida i arrelada al municipi que no volen perdre i que, “respectant la decisió del consistori” de retirar-la de la programació, volen que es torni a celebrar de manera “segura”.

L'alcalde, David Rovira, coneixedor d'aquest corrent, adverteix que l'Ajuntament no es responsabilitzarà dels problemes que puguin ocasionar els actes vandàlics que es derivin de la cercavila si s'organitza independentment, i recorda que en l'edició anterior es van haver d'interposar tres sancions pels comportaments incívics que hi va haver amb la destrossa de mobiliari urbà i contenidors. Rovira ha confirmat que la retirada de la programació de la xaranga, tot i que també ha estat motivada per la situació de crisi, s'ha fet principalment per evitar fets incívics al carrer, i hi afegeix: “No tenim cap necessitat que una activitat que es fa per diversió acabi sent un problema”. Ell mateix diu que va participar anys enrere en el tradicional acte festiu, que ara “ha agafat un altre caire”. Les limitacions horàries volen evitar situacions violentes perquè “a certes hores de la matinada la gent va passada de voltes”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.