Societat

Doble vessant social a través de la Fundació Els Joncs

Els usuaris del centre ocupacional de Sarrià de Ter preparen i reparteixen lots d’aliments per a 200 famílies vulnerables del Gironès, gràcies a un acord amb el Consell Comarcal i la Creu Roja

Unes 200 famílies vulnerables que viuen al Gironès reben lots d’aliments a través del Consell Comarcal. Són productes de primera necessitat –llet, arròs, pasta, oli, galetes, cacau– que arriben a través de Creu Roja. Fins ara es repartien des d’un magatzem de Sarrià de Ter, però l’augment de situacions de necessitat, agreujades per la pandèmia, feia imprescindible buscar-ne un altre. Per això el Consell i la Fundació Els Joncs han unit esforços, segons informa l’ACN. Ara, des del magatzem de l’entitat, els usuaris del centre ocupacional preparen els lots i els entreguen a les famílies. L’acord té una doble vessant social perquè, com concreta el director del centre, Carles Salou, això permet als usuaris de la fundació “sentir-se realitzats ajudant els altres”.

Bona part del magatzem de la Fundació Els Joncs l’ocupen palets amb aliments bàsics. En total, n’hi ha unes 13 tones entre pasta, llegums, conserves, galetes, cacau, tomàquet fregit, arròs... Es fan arribar a famílies en situació vulnerable a través del programa Rebost comunitari, que gestiona el Consell Comarcal a través del Consorci de Benestar Social Gironès-Salt.

Els aliments, finançats en un 85% amb fons europeus, arriben al Consorci a través de Creu Roja. “Repartim lots a unes 200 famílies de la comarca, que sumen uns 780 beneficiaris, que per desgràcia no poden cobrir aquesta necessitat bàsica”, explica l’educador social i tècnic referent de Rebost comunitari, David Marcos.

Són famílies que viuen en municipis en què no hi ha cap centre de distribució d’aliments, com ara Celrà, Sarrià, Bordils, Vilablareix i Aiguaviva. Fins fa poc, el magatzem es trobava als baixos d’un edifici de Sarrià, però amb l’augment de la demanda en calia un altre. Ara els palets es guarden a la Fundació Els Joncs, una entitat que atén persones amb discapacitat intel·lectual, i són els usuaris del centre els que s’encarreguen de fer els lots. “El nostre sector, normalment, es defineix pel fet de demanar, però preparant els lots d’aliments els usuaris de la fundació se senten molt realitzats, perquè poden ajudar”, explica Carles Salou, director del centre ocupacional.

El Rebost comunitari rebrà una nova remesa d’aliments a finals d’any. Són menys quilos d’aliments perquè s’està elaborant el nou pla europeu. “Això perjudicarà les famílies”, lamenta Marcos.

LA FRASE

Amb aquest acord dignifiquem el servei i enfortim la relació del Consorci amb el tercer sector
David Marcos
Tècnic referent del projecte ‘rebost comunitari‘


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.